(DOC) Ex-deputatul democrat Victor Mîndru riscă să-i fie confiscată o parte din avere. ANI: A indicat date false cu privire la venitul obținut

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 decembrie, 2021, 17:11

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță joi, 23 decembrie, că a constatat încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale de către fostul deputat al Partidului Democrat (PDM), Victor Mîndru, actual consilier municipal. Peste 300.000 de lei au fost depistați în controlul averii pe numele fostului parlamentar. Acesta riscă să rămână fără o parte din sumă.

Controlul averii a fost inițiat în octombrie 2019, în temeiul unei sesizări. Procedura de control a fost extinsă pentru perioada 2015- 2019, fiind verificate și veniturile obținute și cheltuielile realizate de către soția deputatului. Astfel, inspectorul de integritate a identificat o diferență între averea dobândită și veniturile realizate în mărime totală de peste 300.000 de lei, după ce a analizat toate veniturile obținute din sursele salariale, indemnizații sociale și dobânzile din toate conturile bancare de depozit și conturi de card.

„O parte din sumă, în mărime de peste 149.000 de lei a fost generată pentru anul 2015. Iar, o altă sumă de aproximativ 166.000 de lei a fost identificată pentru anul 2019 și va fi supusă acțiunii de confiscare”, a precizat ANI.

Suplimentar, inspectorul de integritate a stabilit că fostul deputat deține și alte bunuri decât cele înscrise în declarațiile de avere și interese personale.

„Mai exact, este vorba despre un apartament cu două odăi, situat în sectorul Buiucani al Capitalei și care nu a fost declarat în perioada 2016-2019”, a subliniat ANI.

În punctul său de vedere oferit în cadrul controlului, Victor Mîndru a menționat că beneficiarul efectiv al acestui bun imobil ar fi fiica sa. Însă, inspectorul de integritate susține că a intrat în posesia unor documente care confirmă faptul că fostul deputat figurează în contractul încheiat pentru furnizarea gazelor naturale pentru locuința respectivă.

Totodată, ANI a menționat că în aceleași declarații de avere și interese personale depuse, fostul deputat Victor Mîndru a indicat date false cu privire la venitul obținut sub formă de numerar în sumele (de 750 euro, 9.000 de dolari și 120.000 de lei, care nu fac obiectul unor depuneri în instituțiile bancare.

Pentru nedeclararea bunului imobil și datele false indicate în declarațiile de avere, ANI va sesiza Procuratura Generală.

Totodată, o acțiune de confiscare a averii nejustificate în mărime de 166 de mii de lei va fi transmisă în instanța de judecată.

Fostul deputat riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de deputat, timp de 3 ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X