Grosu dezvăluie de ce mitropolitul încă circulă cu numere guvernamentale: Le are de pe vremea lui Voronin

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 decembrie, 2021, 08:42

Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldovei Vladimir are pașaport diplomatic, care i se atribuie conform legii, iar numerele guvernamentale le are încă de la fostul șef de stat Vladimir Voronin, a dezvăluit președintele Parlamentului Igor Grosu.

„Pașaportul diplomatic i se atribuie conform legii, numerele au fost date de președintele Voronin, pe timpul când era prim-ministru domnul Tarlev, autoturismele nu sunt ale statului, sunt doar numerele date și le păstrează de atunci”, a declarat Igor Grosu în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Discuția a pornit în contextul felicitărilor pe care i le-a adresat mitropolitul liderului separatist Vadim Kransoselski pentru rezultatul în așa-zisele alegeri din stânga Nistrului.

„Înțeleg misiunea pacificatoare a bisericii și asta ar trebui să fie rolul ei, dar nu trebuie să-i încurajăm pe cei care prin alegeri ilegale țin ostatici sute de mii de cetățeni de ai noștri, care nu permit școlilor noastre să funcționeze, sechestrează, răpesc, oameni. Un astfel de regim nu trebuie încurajat. Pentru mine acest regim este unul separatist. Discuții trebuie să aibă loc, dar numai cu reprezentantul desemnat să poarte cu ei discuții”, a menționat președintele Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X