Grecia impune reguli dure de sărbători: festivități publice anulate, amendă pentru nevaccinați și mască sanitară peste tot

Autor: , in COVID-19 / Externe / 23 decembrie, 2021, 17:27

Purtarea măştilor sanitare va fi obligatorie atât în interior, cât şi în exterior în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, în Grecia. Măsura a fost luată cu scopul de a limita răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

„Sunt multe deplasări în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, iar mulţimile mari se adună în aer liber”, a declarat ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris, reporterilor.

El a precizat că purtarea măştilor sanitare atât în interior, cât şi în exterior va fi obligatorie „începând de vineri, de la ora 04:00 GMT” până cel puţin pe 2 ianuarie.

Toate festivităţile publice de Crăciun şi Anul Nou sunt anulate, iar călătorii care sosesc în ţară sunt sfătuiţi să se testeze în a doua şi în a patra zi de la sosire, a adăugat ministrul, potrivit Digi24.

El a precizat că în zilele următoare vor fi anunţate restricţii suplimentare privind activităţile de divertisment, sportive şi telemunca pentru perioada de după 3 ianuarie.

Coronavirusul a făcut peste 20.000 de morţi în Grecia, iar peste 600 de persoane infectate se află în prezent la terapie intensivă.

Guvernul nu a dat curs apelurilor experţilor în domeniul sănătăţii de a lua măsuri de protecţie suplimentare şi de a impune restricţii de circulaţie, chiar şi în rândul persoanelor vaccinate.

„Perioada Crăciunului este foarte importantă din motive religioase, sociale şi economice”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Economou.

„Nu doar coronavirusul este periculos în viaţă. Falimentul este, de asemenea, periculos, la fel şi şomajul”, a declarat săptămâna aceasta ministrul Dezvoltării, Adonis Georgiadis, la Mega TV.

Deşi au fost administrate peste 16,5 milioane de vaccinuri în această ţară de 10,7 milioane de locuitori, inclusiv aproape trei milioane de doze de rapel, autorităţile au avut dificultăţi în a convinge populaţia de peste 60 de ani să se vaccineze.

O amendă lunară de 100 de euro a fost impusă pentru a-i convinge pe vârstnici să se vaccineze cel puţin o dată până la jumătatea lunii ianuarie, scrie Agerpres.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X