Dodon, despre dosarul Energocom: Am revenit de la Moscova. Nu mă eschivez de la colaborarea cu procurorii

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 decembrie, 2021, 11:50

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, spune că a revenit de la Moscova și este gata să colaboreze cu procurorii în dosarul Energocom. Dodon califică învinuirile ce i se aduc drept o tentativă disperată a guvernării de a-i intenta dosare penale cu orice preț. El s-a arătat critic la adresa guvernanților PAS, despre care spune că au eșuat în gestionarea statului în primele 5 luni de mandat și cheamă oamenii nemulțumiți la proteste în Chișinău, notează IPN.

Igor Dodon n-a ratat ocazia să pună pe seama guvernării majorarea tarifelor la gazele naturale, majorarea prețurilor. Liderul PSRM a calificat drept un eșec al guvernării și avizul critic al Comisiei de la Veneția la inițiativele PAS privind modificarea componenței CSP și evaluarea activității procurorului general. Dodon spune că formațiunea sa va susține oamenii nemulțumiți care vor ieși la proteste.

„Noi trebuie să ne pregătim de momentul care, cu siguranță, va veni. Va trebui ca oamenii din nou să aleagă. De amintit oamenilor ce se întâmplă și când va fi momentul decisiv, de aplicat lovitura decisivă, așa cum s-a întâmplat cu Plahotniuc. Da, oamenii vor să iasă la proteste. Le-am spus să înceapă. Să iasă câte 20-30 în sate, ulterior să iasă în raion, de acolo să vină la Chișinău, noi vă vom susține. Dar oamenii trebuie să iasă singuri, să iasă cei care i-au votat. În interiorul țării, actualul partid de guvernare a luat majoritatea. Noi am văzut ce a făcut guvernarea în 5 luni, dar ce va face într-un an, doi?”, s-a întrebat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Acces Direct” de la NTV Moldova.

Vezi și: Țîrdea, după ce Dodon a fost citat la Procuratură în dosarul Energocom: S-ar putea să-l aresteze

De asemenea, Igor Dodon a menționat că nu-l sperie dosarul Procuraturii Generale în care a fost citat în calitate de bănuit. El dă asigurări că va colabora cu ancheta și anticipează intentarea unor noi dosare.

Citește și: Reacția lui Dodon, după ce a fost citat la Procuratura Generală în dosarul Energocom

„E slută treaba la ei dacă s-au legat de un caz de acum 13 ani, din anul 2008. Un caz de multe ori discutat, analizat la Procuratura Generală și s-a adeverit ceea ce noi am tot spus, că acolo nu este nimic absolut. Asta înseamnă că ați analizat activitatea mea de președinte de 4 ani de zile, nu ați găsit nimic, v-ați legat de ceea ce a fost 13 ani în urmă. Nu mă eschivez de discuții, de colaborare cu procurorii. Eu risc să presupun că ei sperau că nu mă voi întoarce în țară, ca să spună că am fugit din țară. Sunt sigur că vor fi și alte dosare, presiuni vor fi, fiindcă noi suntem alternativa din capul oamenilor”, a mai spus Igor Dodon.

Detalii: Dodon, citat la Procuratura Generală pentru a fi audiat în dosarul penal privind delapidarea averii statului la importul energiei electrice în R. Moldova

Dosarul Energocom în care Igor Dodon este recunoscut în calitate de bănuit vizează procurarea, în perioada 2008-2009, a energiei electrice prin intermediul unei companii intermediare. Se presupune că schema frauduloasă la importul de energie prin care bugetul a fost delapidat de 12 milioane de dolari, ar fi fost pusă la cale în perioada când Igor Dodon exercita funcția de ministru al Economiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X