(VIDEO) Tradiția de sărbători continuă: Pe străzile Chișinăului a trecut Caravana de Crăciun

Autor: , in Actualitate / Social / 25 decembrie, 2021, 15:03

Subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne au dat start Caravanei de Crăciun vineri, 24 decembrie, pe străzile din Chișinău. Treizeci și trei de autospeciale de intervenție din toate subdiviziunile MAI au format o coloană imensă de tehnică specializată decorată cu luminițe și ghirlande de sărbătoare.

Coloana a fost însoțită de autovehiculele de tracțiune sporită din cadrul Asociației Obștești a Clubului Sportiv de Automobilism „Terra Valahia”.

Acestea au pornit de la intrarea în capitală – strada Calea Ieșilor – și au mers pe cele mai importante artere ale municipiului Chișinău pentru a transmite oamenilor dispoziția de sărbătoare. Caravana MAI a adus spiritul de sărbători pentru locuitorii capitalei în sectoarele Centru, Buiucani, Ciocana, Râșcani și Botanica.

Oamenii au admirat coloana autospecialelor pe străzile orașului și de la ferestrele propriilor locuințe. După ce aceasta a patrulat străzile capitalei, autovehiculele specializate au ajuns în centrul Chișinăului fiind parcate în fața Ministerului Afacerilor Interne, unde a avut loc inaugurarea oficială a evenimentului.

Pe aleea Ministerului Afacerilor Interne, IGSU a organizat concursuri pentru cei mici, iar copiii au putut explora tehnică de intervenție.

Atmosfera a fost întreținută de orchestra MAI Plai Moldovenesc, orchestra IGC și pompierii și salvatorii voluntari din Mereni, care au distrat publicul cu un recital de colinde.

Ulterior, coloana a ajuns la copiii internați în două instituții medicale la Institutul Mamei și a Copilului, dar și alți copii din Institutul Oncologic au avut parte de un spectacol feeric. Micuții au putut urmări autospecialele de la ferestrele saloanelor, iar ulterior au primit cadouri care au fost aduse de angajații MAI.

Evenimentul este organizat tradițional de IGSU deja de 6 ani consecutiv și are scopul de a transmite bună dispoziție de sărbătoare dar și prevenirea oamenilor la capitolul situațiilor de risc.

În acest an Caravana MAI va ajunge în sudul și nordul republicii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X