Dosarul contrabandei cu 150.000 de țigarete de la vama Leușeni, transmis în instanța de judecată

Autor: , in Actualitate / Social / 27 decembrie, 2021, 11:32

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat luni, 27 decembrie, că a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a unui șofer de tir, care în octombrie 2021 a tăinuit în rezervoarele autocamionului pe care-l conducea la ieșirea din țară, prin Leușeni, peste 150.000 de țigarete.

Potrivit declarațiilor șoferului, investiția pe care o făcuse pentru cumpărarea țigaretelor cu filtru, pe care intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene era de circa 300.000 de lei; iar ascunzișurile din cele două rezervoare le confecționase artizanal (astfel încât doar aproximativ 20% din spațiu putea fi umplut cu combustibil).

Bărbatul are vârsta de peste 40 de ani și muncea în calitate de șofer de curse lungi începând din 2019, iar cele nouă mărci scumpe de țigarete le cumpărase de la stațiile de alimentare cu combustibil.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, pe marfa de contrabandă și transport a fost aplicat sechestru, în vederea confiscării lor ulterioare, în folosul statului. Potrivit legii, contrabanda cu mărfuri accizate comisă în circumstanțele acestei cauze penale, se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani. Bărbatul își recunoaște vinovăția, iar Judecătoria Hâncești urmează să se pronunțe cu privire la dosarul trimis de procurori pentru examinare în fond.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X