Înalt oficial rus susține că Moscova nu are ambiții imperialiste: „Chiar dacă cineva ar dori recrearea URSS, ar fi imposibil”

Autor: , in Externe / 27 decembrie, 2021, 21:17

Rusia nu a demonstrat niciodată „ambiții imperiale” și nu are planuri de recrearea Uniunii Sovietice, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, președintele  (camera superioară a Parlamentului), Valentina Matviyenko, după ce i-a fost solicitat un comentariu privind acuzațiile că Rusia ar avea planuri pentru recrearea URSS, relatează agenția rusă de presă TASS, citată de g4media.ro.

„În primul rând, chiar dacă cineva ar dori să facă acest lucru, ar fi imposibil. În al doilea rând, nu am demonstrat niciodată vreo ambiție imperialistă. În zilele noastre este esențial să dezvoltăm o cooperare reciproc avantajoasă pe o bază nouă. Nu avem astfel de planuri și vom trăi în pace, acord, dragoste și prietenie cu vecinii și frații noștri din toate fostele state ale Uniunii”, a afirmat Valentina Matviyenko.

La începutul lunii decembrie, subsecretarul de stat american pentru afaceri politice, Victoria Nuland, a declarat că Washingtonul este îngrijorat de ceea ce a descris ca fiind intenția Moscovei de a recrea Uniunea Sovietică.

Nu a fost prima dată când Washingtonul și-a exprimat suspiciunea că scopul Moscovei era restabilirea URSS.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Andrey Rudenko, a declarat pentru TASS în februarie 2021 că Rusia a căutat o cooperare echitabilă cu toate statele membre ale Comunității Statelor Independente (CSI) și nu are intenția de a recrea Uniunea Sovietică, contrar afirmațiilor Occidentului.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că Occidentul ar încerca să transforme spațiul post-sovietic într-o „zonă de conflicte și tensiuni permanente”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X