Peste 1.700 de șoferi, sancționați în weekend, iar 20 dintre aceștia erau în stare de ebrietate. Încălcările raportate de INSP

Autor: , in Actualitate / Social / 27 decembrie, 2021, 15:21

Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) a anunțat că în acest weekend, ofițerii de patrulare au depistat peste 1.700 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, dintre care, 22 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la conducerea mijlocului de transport, fiind în stare de ebrietate.

Aproximativ 1.700 de șoferi care au neglijat regulile de circulație rutieră au fost sancționați conform legislației în vigoare, dintre care:

– 22 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la conducerea mijlocului de transport, fiind în stare de ebrietate;
-642 de șoferi nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră;
– 369 de conducători auto au depășit limita de viteză stabilită pe sectorul de drum;
– 168 au încălcat regulile de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor;
– 140 de pietoni au fost sancționați pentru traversarea străzii în locuri interzise.

Pe întreg teritoriul țării în decurs de 72 de ore s-au produs 34 de accidente rutiere, în rezultatul cărora 58 de persoane s-au ales cu diverse traumatisme.

La fel, polițiștii au intervenit în 221 de cazuri, apeluri parvenite la Serviciul unic 112.

„Noi ne vom afla și în continuare atât pe traseele naționale cât și pe cele locale pentru a interveni în ajutorul cetățenilor. Nu ezitați să apelați numărul unic 1️⃣1️⃣2️⃣ ori de câte ori aveți nevoie. Respectați cu strictețe regulile de circulație rutieră, nu vă puneți în pericol viața dumneavoastră cât și a celorlalți participanți la trafic”, este îndemnul angajaților de la INSP.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X