Prima ședință de judecată la care urma să fie examinată învinuirea lui Stoianoglo în depășirea atribuțiilor de serviciu, amânată cu două luni

Autor: , in Actualitate / 27 decembrie, 2021, 16:22

Ședința de judecată programată pentru luni, 27 decembrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, în cadrul căreia urma să fie examinată cauza penală de învinuire în care procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo în depășirea atribuțiilor de serviciu a fost amânată până la 1 martie 2022.

Vasile Gafton, unul dintre avocații procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a declarat pentru zdg.md că la solicitarea apărătorilor magistrații au decis amânarea ședinței de judecată până la 1 martie 2022, cu începere de la ora 11:00.

„Ședința s-a amânat pentru că de către procuror ni s-a încălcat dreptul la apărare, nu ni s-a permis să facem cunoștință cu materialele cauzei și nu ni s-a înmânat rechizitoriul. Avocații au solicitat amânarea. Pe rolul instanței se află patru cereri depuse în baza articolului 313 cod de procedură penală având în care am contesta acțiunile ilegale ale procurorului de caz și procurorului ierarhic superior. După ce vor fi soluționate aceste plângeri, apoi instanța va purcede la examinarea. Instanța a stabilit ședința pentru 1 martie 2022, ora 11:00”, a declarat Gafton.

Precizăm că urmărirea penală pe capătul de acuzare privind depășirea atribuțiilor de serviciu a fost trimisă în judecată la 13 decembrie curent. Pe acest capăt de acuzare lui Stoianoglo și fostei sale subalterne i se incriminează că la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă intenționat ar fi acționat contrar prevederilor legale și a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163.990 de lei.

Amintim că Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pe 5 octombrie, iar pe 8 octombrie a fost plasat în arest la domiciliu, termenul fiind prelungit de mai multe ori.

Pe 3 decembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu, pe numele lui Stoianoglo, pe un termen de 20 zile.

La 9 decembrie, Curtea de Apel (CA) Chișinău a înlocuit măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu aplicată procurorului general suspendat, cu liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 de zile.

Stoianoglo este cercetat pentru abuzul de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X