Decizia Curții de Apel: Gheorghe Cavcaliuc, căutat în continuare pentru arest și extrădare

Autor: , in Actualitate / Social / 28 decembrie, 2021, 11:38

Fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, actual lider al Partidului Acasă Construim Europa (PACE), rămâne anunțat în căutare internațională pentru arest și extrădare. Decizia a fost pronunțată de magistrații Curții de Apel Chișinău, luni seara, 27 decembrie.

Cavcaliuc continuă să fie anunțat în căutare, cu aplicarea arestului. Curtea de Apel Chișinău a menținut încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în baza acesta urmează să fie reținut și plasat în arest.

Amintim că, Interpol a acceptat cererea de anunțare în căutare a învinuitului în cauza penală în care procurorii  Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au formulat învinuirea împotriva acestuia de coordonare a fabricării dosarelor Gheorghe Petic (înscenarea violului) și Ruslan Verbițchi (înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina).

Vezi și: Mandat de arestare, emis pe numele lui Cavcaliuc în dosarele Petic și Verbițchi

În perioada infracțională investigată de procurori, Gheorghe Cavcaliuc deținea funcția de șef-adjunct în Poliția Republicii Moldova.

Decizia Curții de Apel a fost pronunțată după ce acesta a contestat aplicarea arestului preventiv, ulterior citării de prezentare la PCCOCS, pe care însă nu a onorat-o.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X