ULTIMA ORĂ! Ruslan Popov a fost suspendat din funcție

Autor: , in Actualitate / Justiție / 28 decembrie, 2021, 11:40

Procurorul general-adjunct, Ruslan Popov, cercetat penal pentru îmbogăţire ilicită, a fost suspendat din funcție. Decizia a fost aprobată marți, 28 decembrie.

Consiliul Superior al Procurorilor a decis la ședința de astăzi ca Ruslan Popov să fie suspendat din funcția de procuror general-adjunct al Procuraturii Generale.

Vezi și: Anticorupție: Afacerea necunoscută de la Orhei a procurorului Ruslan Popov (VIDEO)

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus miercuri, 8 decembrie, prelungirea arestului la domiciliu cu încă 20 de zile în privința adjunctului suspendat al procurorului general suspendat, Ruslan Popov, cercetat pentru îmbogățire ilicită.

Vezi și: ULTIMA ORĂ! Ruslan Popov a fost suspendat din funcție

Ruslan Popov, deținând în perioada 2010 – 2021 funcții de demnitate publică, având în virtutea acestei funcții interdicții prevăzute de lege, fiind subiect al declarării averii și intereselor personale, „acționând contrar prevederilor art. 6 alin. (3) din Legea nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură, cu scopul de a tăinui bunurile valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite legal, prin intermediul părinților săi, a săvârșit infracțiunea de îmbogățire ilicită”.

Adjunctul suspendat al procurorului general, Ruslan Popov, a fost reținut pe 9 octombrie, fiind cercetat penal într-un dosar penal pe faptul îmbogățirii ilicite, inițiat de procurori în urma analizei unor investigații investigații jurnalistice și a probelor acumulate la acest caz.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X