Dodon, primele declarații după ce a fost audiat la Procuratura Generală (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 29 decembrie, 2021, 12:36

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, a fost audiat în dosarul penal privind delapidarea averii statului la importul energiei electrice în țara noastră.

„Este un dosar deschis pentru o situație din anul 2008. Pentru mine este straniu de ce și-au adus aminte de un dosar după 13 ani, dar deja este decizia procurorilor. Am discutat cu procurorul pe caz. Acesta mi-a prezentat o parte din cauzele acestui dosar. Este vorba de situația când eu am fost ministrul al Economiei. Apropo, în aprilie 2008 am preluat domeniul energetic și peste o săptămână am fost responsabil de acest domeniu. Dar eu astăzi m-am prezentat și sunt gata să colaborez cu cei care fac această anchetă”, a declarat Dodon după audieri.

Dodon susține că nu are nicio vină în dosarul Energocom: „Eu am calitate de bănuit în acest dosar, dar nu învinuit”.

El consideră că această situație este pentru a deplasa accentele înainte de Anul Nou în societate.

„Se putea de discutat la acest subiect și după Anul Nou. Nimeni nu fuge nicăieri. S-a dorit anume astăzi, cu câteva zile înainte de Anul Nou, când oamenii se pregătesc de sărbătoare. Încearcă să acopere nemulțumirea societății legate de creșterea prețurilor. Eu îi înțeleg pe cei de la guvernare, dar nu îi va ajuta. Ei acum încearcă să speculeze, spunând despre un caz legat de Dodon. Măi băieți, liniștițivă. Apucați-vă de lucru … Celor de la guvernare le urez minte și sănătate”, a mai spus Dodon.

Vezi și: Igor Dodon, prezent la Procuratura Generală. Este audiat în dosarul Energocom

Video: NewsMaker

Procuratura Generală a anunțat luni, 13 septembrie, că a inițiat urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul „unor scheme criminale în procesul de import a energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statul în proporții deosebit de mari”.

„În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA,,Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara țării, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11.927.173 de dolari, echivalentul a 123.957916 de lei”, a precizat Procuratura Generală.

Potrivit materialelor, schema implementată le-ar fi permis persoanelor implicate să delapideze banii statului prin metoda majorării neîntemeiate a prețului de achiziție a energiei electrice și însușirii diferenței de preț.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X