Pe numele lui Stoianoglo nu va fi pornită urmărirea penală în cazul expulzării profesorilor turci

Autor: , in Actualitate / 29 decembrie, 2021, 16:09

​Procurorul desemnat de CSP pentru examinarea sesizării Ingăi Grigoriu, a decis de a nu porni urmărirea penală în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție (PA), printr-un mesaj publicat semnat de Andrei Balan, procurorul de caz desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Așadar, procurorul pentru examinarea sesizării doamnei Inga Grigoriu informează că, la 22 decembrie curent, după efectuarea investigațiilor corespunzătoare, aferent acțiunilor pretinse a fi ilegale ale procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, manifestate prin investigarea defectuoasă a urmăririi penale în cauza penală numită generic „expulzarea profesorilor turci”, a dispus refuzul în pornirea urmăririi penale pe acest caz, iar procesul penal inițiat a fost clasat.

PA menționează că motivele care au stat la baza emiterii soluției de refuz în pornirea urmării penale în privința lui Stoianoglo sunt determinate de faptul că, probele administrate nu confirmă faptul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art.303 din Codul penal (Amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penal), art. 327 din Codul penal (Abuzul de serviciu) și art. 328 din Codul penal (Depășirea atribuțiilor de serviciu).

Decizia procurorului de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă în privința procurorului general suspendat poate fi contestată cu plângere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul când s-a luat cunoștință de act, de către părțile implicate în cadrul acestui proces penal, în ordinea prevăzută de prevederile art. 2991 din Codul de procedură penală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X