Ce scrisoare i-a trimis Putin lui Biden la sfârșit de an

Autor: , in Externe / 30 decembrie, 2021, 18:25

Preşedintele rus Vladimir Putin se declară joi „convins” de faptul că este posibil un dialog „eficient” cu Statele Unite, în urări cu ocazia sfârşitului anului adresate omologului său Joe Biden, cu câteva ore înainte de o convorbire telefonică, relatează AFP, citată de news.ro.

„Sunt convins (…) că putem să mergem înainte şi să forjăm un dialog ruso-american eficient fondat pe respect reciproc şi luarea în consideraţie a intereselor naţionale ale fiecăruia”, scrie Putin în această telegramă, anunţă Kremlinul, în contextul unei crize ruso-occidentale în centrul căreia se află Ucraina.

Lideii de la Kremlin şi Casa Albă urmează să dscute la telefon joi, la ora 20.30 GMT (22.30, ora României).

Aceasta este cea de a doua discuţie de acest fel în mai puţin de o lună.

Joe Biden vrea să-i propună, potrivit Casei Albe, o „cale diplomatică” lui Vladimir Putin, în vederea unei ieşiri din criza ruso-occidentală în centrul căreia se află Ucraina.

Moscova şi-a făcut publice revendicările şi a publicat două proiecte de tratat, dintre care unul care interzice orice extindere viitoare a NATO, mai ales în Ucraina vecină.

Primele negocieri între America şi Rusia sunt prevăzute la 10 ianuarie, la Geneva.

Occidentul acuză Moscova de pregătirea unei invazii a Ucrainei, după ce Rusia a desfăşurat zeci de mii de militari, dar şi material militar şi armament la frontieră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X