„Clanurile mafiote din domeniul justiției se fac a nu înţelege un lucru elementar”. Reacția lui Litvinenco la anularea decretului prezidențial în privința lui Clima

Autor: , in Actualitate / Politic / 31 decembrie, 2021, 16:06

„Clanurile mafiote din domeniul justiției se fac a nu înţelege un lucru elementar: timpul lor a expirat, iar modul în care banul şi traficul de influenţă făceau dreptate a trecut. Lucrurile sunt ireversibile”. Este reacția ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, la decizia Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, care a anulat decretul prin care președinta Maia Sandu a anulat decretul ex-președintelui Igor Dodon privind numirea lui Clima în funcția de președinte al Curții de Apel (CA) Chișinău.

„Evident, se mai încearcă diverse acrobații juridice, inclusiv înainte de Revelion, când lumea este ocupată cu alte lucruri. Dar totul va fi în zadar, fiindcă cetățenii Republicii Moldova vor eliminarea clanurilor corupte şi un sistem de justiție unde în prim-plan este pus interesul public. Iar noi vom îndeplini ceea ce am promis oamenilor. Pentru că aşa este corect”, a scris ministrul pe contul său de Facebook.

Amintim că decizia a fost pronunțată vineri, 31 decembrie. Aceasta poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile de la momentul pronunțării dispozitivului.

De altfel, reprezentanții Președinției au declarat pentru COTIDIANUL că vor contesta la Curtea de Apel Chișinău decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X