Procesul intentat de Vladislav Clima împotriva Maiei Sandu: Președinția va contesta decizia Judecătoriei Chișinău privind anularea decretului

Autor: , in Actualitate / Politic / 31 decembrie, 2021, 14:43

Reprezentanții Președinției au declarat pentru COTIDIANUL că vor contesta la Curtea de Apel Chișinău decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, prin care a fost anulat decretul prin care președinta Maia Sandu a anulat decretul ex-președintelui Igor Dodon privind numirea lui Clima în funcția de președinte al Curții de Apel (CA) Chișinău.

„În termenii prevăzuți de lege, vom ataca la Curtea de Apel Chișinău decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani”, au precizat reprezentanții Președinției.

Menționăm că, Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a anulat decretul prin care președinta Maia Sandu a anulat decretul ex-președintelui Igor Dodon privind numirea lui Clima în funcția de președinte al Curții de Apel (CA) Chișinău. Decizia a fost pronunțată vineri, 31 decembrie. Aceasta poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile de la momentul pronunțării dispozitivului.

Detalii: Decret anulat. Decizia Judecătoriei Chișinău în procesul intentat de Vladislav Clima împotriva Maiei Sandu (DOC)

Amintim că, președinta Maia Sandu a anulat vineri, 28 mai, decretul semnat de Igor Dodon prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Am anulat astăzi decretul fostului președinte Igor Dodon prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Consiliul Superior al Magistraturii a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese inadmisibil atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție. CSM trebuie să reexamineze decizia luată și să se asigure că următoarele decizii de numire în funcție vor respecta în totalitate prevederile legale, iar persoanele propuse vor întruni criteriile de integritate. Oamenii cer de la judecători să le facă dreptate și să pedepsească hoții. Curățarea sistemului este primul pas spre o justiție independentă și dreaptă”, a declarat Maia Sandu.

Igor Dodon a semnat decretul privind numirea lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău la data de 2 septembrie 2020 și publicat în Monitorul Oficial la data de 4 septebrie 2020.

Judecătorul Vladislav Clima a fost propus de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), la șefia Curții de Apel Chișinău, la 28 iulie 2020, cu 9 voturi pro și 3 împotrivă.

Clima a fost, în 2018, președintele completului de judecată de la Curtea de Apel Chișinău care a decis menținerea deciziei de anulare a alegerilor din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X