Culoarea anului 2022. Institutul Pantone: Este un indicator al contextului fizic și digital actual

Autor: , in Actualitate / Social / 1 ianuarie, 2022, 10:00

17-3938 Very Peri, o nuanță dinamică de albastru, cu un subton de roșu violet viu, care îmbină fidelitatea și constanța albastrului cu energia și entuziasmul roșului, a fost desemnată culoarea anului 2022, au anunţat reprezentanţii companiei americane Pantone.

Institutul Pantone a anunțat care este culoarea anului 2022. Este nuanța care va domina atât lumea modei, cât și cea a desginului interior.

Pantone 17-3938 Very Peri este o nuanță dinamică de albastru, cu un subton de roșu violet viu, care îmbină fidelitatea și constanța albastrului cu energia și entuziasmul roșului. O culoare nouă, dinamică care încurajează inventivitatea și creativitatea personală, potrivit prezentării făcute de cercetătorii Institutului Pantone.

„A fost foarte important pentru noi să venim cu o nouă culoare, pentru că acum avem o viziune foarte nouă asupra lumii”, a declarat directorul executiv al Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman, potrivit CNN, citat de Tabu.

„Este literalmente cea mai fericită și cea mai caldă dintre toate nuanțele de albastru”, a adăugat ea, descriind nuanța. „Datorită acelui subton roșu, introduce un sentiment de noutate care dă putere, iar noutatea este ceea ce căutăm.”

Pandemia a avut un impact puternic asupra modului în care trăim și lucrăm în mod normal. „Am trecut prin atât de multe provocări în acest timp, nu știm ce va apărea de la o zi la alta”, a spus vicepreședintele Pantone, Laurie Pressman.

„Curiozitatea îi ajută pe oameni să treacă peste aceste momente dificile. Ceea ce am numi creativitate curajoasă”, a adăugat Pressman.

„Culoarea simbolizează viitorul”, adaugă Eiseman.

Potrivit Pantone, Very Peri este un indicator al contextului fizic și digital actual. Compania americană face referire la influența metaversului și impactul izolării din cauza coronavirusului drept elemente cheie care au stat la baza alegerii culorii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X