Cum va fi vremea în primele zile ale anului 2022

Autor: , in Actualitate / Social / 1 ianuarie, 2022, 11:36

După mai multe zile de ger, vremea începe să se încălzească, astfel, fenomenul de topire al zăpezii acumulate va continua. În primele zile ale anului 2022, maxima zilei va ajunge până la +10 grade Celsius.

Conform prognozei oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), temperaturile vor continua să crească peste normalul acestei perioade. O evoluție termică similară o vor avea și valorile nocturne.

Potrivit meteorologilor, în următoarele șapte zile nu sunt prevăzute ninsori.

În raioanele de sud vor fi cele mai înalte temperaturi, în următoarele zile, maxima va fi de +7ºC şi +10ºC. Cu un grad mai puțin va fi în raioanele de centru și cu două grade în scădere – în raioanele din nordul țării.

Iarna din acest sezon va fi mai caldă faţă de alţi ani, potrivit lui Ghenadie Roşca, şeful Centrului prognoze în cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS).

„De regulă, în Republica Moldova, temperatura medie în perioada de iarnă oscilează între 1-3 grade Celsius sub zero. Însă, în acest an ne așteptăm la o creștere a acestui indice cu 1-2 grade în partea încălzirii. În comparație cu iarna trecută, cea curentă va fi mai caldă. În anul trecut a fost stabilit un record. Astfel, în toata perioada măsurărilor meteorologice în Moldova, adică pentru prima dată în 120 de ani, temperatura aerului a fost cu aproximativ 5 grade mai mare faţă de normă”, a explicat Ghenadie Roşca.

Vezi și: Previziuni meteo în R. Moldova: Iarna va fi mai caldă față de alți ani

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X