De ce implanturile dentare sunt alegerea potrivită?

Autor: , in Social / 3 ianuarie, 2022, 12:41

Cu siguranță că ai avut și tu posibilitatea să admiri cel puțin odată în viață un zâmbet frumos ca la Hollywood, mai ales în cazul celebrităților. Dar puțini înțeleg că, de fapt, un zâmbet frumos are la bază o dantură sănătoasă și o îngrijire corectă. De exemplu, cei care suferă de lipsa dinţilor sunt foarte preocupați de zâmbetul lor și felul cum sunt văzuți de ceilalți, pentru că acest lucru afectează foarte mult starea de bine și dispoziția.

Din fericire, această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul implantului dentar. Acesta este un dispozitiv din titan, introdus în interiorul osului maxilar, pentru a înlocui unul sau mai mulţi dinţi. Procedura de inserare a unui implant dentar are la bază o serie de intervenţii, pentru ca dispozitivul să devină funcţional şi, bineînţeles, să fie cât mai durabil. Astfel, implanturile dentare reprezintă cea mai modernă și eficientă soluție de înlocuire a dinților pierduți. Mai jos îți prezentăm și câteva avantaje:

Îmbunătățirea aspectului estetic

E clar lucru că atunci când îți lipsește un dinte chiar în zona din față, ești foarte afectat de acest lucru, iar uneori chiar și te abții din a zâmbi. Înlocuirea lui cu un implant dentar în Chișinău, care nu doar că arată, dar se și simte ca un dinte natural, este cea mai potrivită soluție pentru a rezolva această problemă.

Protejarea dinților vechi

De regulă, înlocuirea unui dinte cu ajutorul unei punți dentare presupune șlefuirea dinților vecini și scoaterea nervului lor, ceea ce le slăbește în timp rezistența. Odată cu trecerea timpului, există posibilitatea ca gingia să se retragă, iar dintele șlefuit este descoperit, ceea ce îl face vulnerabil la carie. Astfel, dacă încercăm să facem o comparație logică, implantul dentar evită sacrificarea unor dinți sănătoși și reface funcționalitatea dinților lipsă, fără a provoca alte probleme dentare.

Îmbunătățirea masticației

Evident că absența unor dinți îți poate provoca probleme în timpul masticației, pentru că unele alimente nu sunt mestecate corespunzător. În acest caz, pot apărea diferite complicații gastrice, care, de regulă, sunt destul de periculoase pentru funcționarea corectă a organismului. Refacerea integrității danturii cu ajutorul implanturilor va înlătura cu succes aceste probleme.

Creșterea stimei de sine

Refacerea zâmbetului cu ajutorul implanturilor, care uneori pot arăta chiar mai bine decât dinții naturali, crește stima de sine a pacientului, și nu doar. Odată ce pacientul va zâmbi larg fără frici, acesta se va putea bucura și de complimentele celor din jur.

Îmbunătățirea vorbirii

De obicei, dinții lipsă pot împiedica pronunțarea corectă a unor cuvinte. În cazul dat, implanturile dentare conferă nu doar siguranță, dar și o dicție perfectă!

O soluție pe termen lung

Implanturile dentare reprezintă o soluție pe termen lung, pentru că ele conferă siguranță și confort sporit pacientului. Bineînțeles, este importantă și îngrijirea acestora, dar în mare parte, dacă se respectă sfaturile medicului, atunci acestea sunt foarte durabile.

Importanţa alegerii implanturilor calitative

Probabil primul lucru la care atrag atenția majoritatea pacienților este preţul unui implant dentar. De cele mai multe ori, motivele financiare pot influenţa într-un mod sau altul alegerile, pentru că apare ideea că ,,diferenţa de bani nu e atât de mare”, iar ulterior unele persoane optează pentru implanturi mai ieftine. Însă, e nevoie de menţionat că această investiţie în propria sănătate este una foarte importantă şi nu e nevoie să economisim bani pe aceasta. Un implant dentar calitativ este, în primul rând, calea sigură către o dantură sănătoasă şi durabilă, fără riscuri, iar ulterior fără complicaţii şi bătăi de cap.

Dacă alegi implanturi dentare calitative, poți fi sigur că acestea nu doar că o să fie rezistente și vor păstra sănătatea dentară, dar vor și arăta bine. De exemplu, un implant dentar premium nu o să se observe în comparație cu ceilalți dinți, ci o să pară și o să se simtă natural. Nu te grăbi să faci alegerea greşită şi apelează la o stomatologie în Chișinău cu servicii calitative, care îţi vor asigura o sănătate dentară durabilă. De exemplu, la Clinica Stomatologică Imperial Dent găsești cei mai buni specialiști în domeniu, care îți vor întoarce nu doar zâmbetul de altădată, dar și încrederea și stima de sine. Zâmbește, puterea zâmbetului e mare!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X