Maia Sandu a renunțat deocamdată la ideea adopției unui copil: Nu-mi pot asuma această responsabilitate enormă

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 ianuarie, 2022, 08:37

Președinta Maia Sandu, care înainte de a deveni șefa statului lua în calcul ideea adopției unui copil, susține că a renunțat deocamdată la ea, în condițiile responsabilităților funcției pe care o deține.

Sandu a declarat, în cadrul unui interviu publicat în a doua zi din an, că se află într-o situație în care responsabilitățile la Președinție sunt prea mari pentru a se gândi și la această procedură.

„Trebuie să mă descurc aici, sunt responsabilități enorme și bineînțeles nu îmi pot asuma la această etapă o responsabilitate enormă, care presupune timp și atenție, pentru că aici am multe de făcut și nu le văd compatibile în această perioadă”, a menționat președinta.

Ea a recunoscut de adopție este una „dificilă” în Republica Moldova.

„Despre acest subiect s-a discutat foarte mult, inclusiv în presă au fost analize și cazuri concrete, care au fost prezentate, nu pot spune dacă în ultimii doi ani s-a schimbat ceva spre bine sau nu pentru că nu am mai revenit, nu m-am documentat pentru că am făcut alte lucruri. Ceea ce am spus atunci este și ceea ce au remarcat oamenii, care au studiat problema. Sper că de atunci lucrurile s-au îmbunătățit și dacă nu, avem un nou ministru, avem un nou Guvern, care ar trebui inclusiv pe acest subiect să facă ordine.

Nu am ajuns să discutăm cu ministerul acest subiect concret, dar cred că este o problemă și îi voi întreba care este planul lor și dacă au făcut o analiză din perspectiva lor cum pot fi reduse aceste impedimente și mai ales aceste imposibilități de corupție, care există în mecanismul actual. Atunci doar am analizat care este procesul, care sunt etapele prin care trebuie să treci. Asta este tot ce am făcut”, a mai spus Sandu, referindu-se la o declarație a sa de acum 2 ani, în care menționa că ia în calcul varianta adopției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X