Ochii sunt cartea ta de vizită! Ai pleoapele căzute și dorești o corecție? Alege blefaroplastia!

Autor: , in Social / 3 ianuarie, 2022, 12:46

Ochii permanent „obosiți” și privirea tristă nu sunt mereu urmarea unor nopți nedormite – adesea de vină sunt cearcănele moștenite genetic sau pleoapele superioare căzute. Blefaroplastia – intervenţia chirurgicală de „întinerire” a ochilor (pleoapelor) se adresează tuturor persoanelor care, odată cu înaintarea în vârstă sau datorită predispoziției genetice, au un exces de ţesut la nivelul pleoapelor (superioare şi/sau inferioare), ce știrbesc din farmecul natural al unei priviri.

Blefaroplastia se efectuează atât sub anestezie locală, cât şi generală, durata intervenţiei variind în funcţie de manevrele efectuate şi de numărul de pleoape (două sau patru). Intervenţia chirurgicală de blefaroplastie poate fi efectuată din motive estetice, dar şi funcţionale. Citește în continuare și descoperă 4 beneficii ale operaţiei de blefaroplastie.

Pleoapele căzute nu sunt doar o problemă estetică. Dificultățile în aplicarea machiajului sau aspectul obosit cauzat de pungile infraorbitale, mai greu de ascuns, nu reprezintă nici o zecime din dilemele celor ce ajung în final la un estetician pentru blefaroplastie.

În dependență de localizarea problemei, există două intervenții asupra pleoapelor:

Blefaroplastie superioară – se întinerește privirea prin modelarea pleoapei superioare. Blefaroplastia superioară ”ridică” pleoapa și deschide privirea. Uneori poate fi necesară vizita la un oftalmolog, pentru a verifica dacă nu a fost influențată vederea (uneori din cauza pleoapei căzute apare ambliopia sau astigmatismul). Efectele după blefaroplastia superioară sunt imediate și perfect vizibile.

Blefaroplastie inferioară – se înlătură surplusului de piele ptozat și țesut adipos din pungile de sub ochi. Operația elimină excesul de piele și țesut adipos din jurul ochilor și reduce aspectul obosit, subliniază pomeții și face liniile feței mult mai subtile. Practic, o blefaroplastie reușită are efect similar cu a unui lifting facial.

Avantajele?

● Nu rămân cicatrici externe

● Recuperare rapidă

● Mai puțină traumă a țesutului din jurul ochilor

● Edeme și hematoma reduse

● Se păstrează forma ochilor

● Eliminarea pungilor inestetice de sub ochi

● Procedură inovatoare mini-invazivă

Ce trebuie să știi înainte de a solicita operația de blefaroplastie?

Înainte de a solicita operația de blefaroplastie, trebuie să știi că asta nu este un moft. Trebuie să fii pregătită și decisă sută la sută înainte de a bate la ușa chirurgului estetician. El îți va cere:

● rezultatele consultației medicului hepatolog,

● rezultatele consultației medicului nefrolog,

● analize de sânge,

● un consult oftalmologic.

Totodată, medicul estetician îți va recomanda să eviți administrarea unor preparate. În listă se regăsesc medicamentele anti-inflamatoare și aspirina – ele trebuie evitate cu cel puțin 14 zile înainte de a te prezenta la clinica estetică pentru operație (locația acesteia – Chișinău). Nu vei avea voie să iei anticoncepționale cu 4-6 săptămâni înainte de operație.

Perioada de recuperare este de cel puțin două săptămâni.

Chirurgia estetică este o opțiune tot mai accesibilă, inclusiv în Moldova. De la tehnicile avansate la preparate moderne și clinici bine amenajate, acum există toate condițiile ca orice doritor să poată apela la un medic plastician, pentru a-și rezolva o dată și pentru totdeauna problemele. Vrei o consultație? Apelează +37379432776 sau +373 (22) 202373

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X