Parlamentul Rusiei a cerut scoaterea mormintelor liderilor URSS din Piața Roșie de lângă Kremlin

Autor: , in Externe / 3 ianuarie, 2022, 18:29

Vicepreședintele Dumei de Stat, Boris Chernyshov (LDPR), a propus scoaterea cimitirului memorial din Piața Roșie din Moscova, situată lângă Kremlin, unde sunt îngropate personalități marcante ale URSS și, de asemenea, scoaterea trupului fostului lider sovietic Vladimir Lenin din Mausoleu.

„Toate acestea (înmormântări – n. r.) sunt posibile, dar nu în Piața Roșie – pentru că este o blasfemie, – nu în locul în care se desfășoară patinoarul și galeriile comerciale, unde oamenii sărbătoresc Anul Nou, se plimbă, vin din diferite regiuni”, a declarat Chernyshov, într-un interviu pentru agenția rusă RIA Novosti, potrivit g4media.ro.

Potrivit acestuia, partidul LDPR a depus mai multe proiecte de lege pe această temă la Duma de Stat (camera inferioară a Parlamentului Rusiei – n. r.).

„Piața Roșie ar fi trebuit eliberată de mult timp de acest complex de morminte”, a adăugat parlamentarul.

„Mai mult, Lenin nu a vrut niciodată să fie expus ca o mumie, care acum se află în centrul Moscovei. (…) Sunt sigur că a venit vremea demult pentru conducătorul tuturor timpurilor și popoarelor (Stalin. – n. r. ), liderul proletariatului (Lenin. – n. r.) toți împreună în sfârșit își găsesc liniștea cu toate atributele necesare”, a concluzionat Chernyshov.

Necropola de la zidul Kremlinului este un cimitir memorial, locul de înmormântare al liderilor militari și politici ai statului sovietic. Zidul conține urne cu cenușa revoluționarilor, a liderilor militari, a comuniștilor străini, a piloților remarcabili, a oamenilor de știință de seamă și a cosmonauților decedați. Mormintele lui Iosif Stalin, Felix Dzerzhinsky, Mihail Kalinin, Andrey Zhdanov, Kliment Voroshilov, Semyon Budyonny, Mihail Suslov, Leonid Brejnev și alții sunt situate lângă Mausoleul Lenin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X