Percheziții la Sadova, într-un dosar privind delapidarea unor bunuri de la CFM. Ar fi vizat Alexandru Dodon

Autor: , in Actualitate / Social / 3 ianuarie, 2022, 12:14

Procurorii efectuează luni, 3 ianuarie, percheziții la o companie din localitatea Sadova, raionul Călărași. Acțiunile au loc în cadrul unei cauze penale deschise pe faptul delapidării bunurilor de la Calea Ferată din Moldova (CFM). Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de procurora de la Procuratura Generală, Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

„Confirmăm efectuarea perchezițiilor la Sadova, Călărasi. Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul delapidării bunurilor de la Calea Ferată din Moldova, manifestată prin sustragerea a două containere de metal”, a precizat procurora Mariana Cherpec.

Descinderile sunt efectuate de către procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinau, Oficiul Centru, în comun cu angajații Inspectoratului General al Poliției (IGP).

Subiect al cauzei penale ce vizează perchezițiile ar fi două containere din metal ce s-ar afla pe un teren al companii ce ar avea tangențe cu Alexandru Dodon, fratele ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon, susțin surse ale Deschide.md din cadrul CFM.

Containerele din metal ar fi ajuns ilegal de pe teritoriul Întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” pe teritoriul terenului agricol din satul Sadova cu ajutorul unor angajați din cadrul unor subdiviziuni ale CFM. Daunele CFM în acest caz ar ajunge la aproape 50 mii lei.

Deocamdată nu am reușit să obținem o reacție de la Alexandru Dodon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X