„A cumpărat un avion pe care l-a utilizat în interese personale și a organizației criminale”. O nouă învinuire în privința lui Plahotniuc

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 ianuarie, 2022, 16:40

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție au anunțat că în data de 4 ianuarie au adus la cunoștință avocaților lui Vlad Plahotniuc ordonanța de punere sub învinuire a clientului lor, cu completarea acuzării față de acesta, în dosarul denumit generic „Frauda Bancară”.

Astfel, Vladimir Plahotniuc este acuzat de un nou episod legat de „Frauda Bancară”, fiindu-i incriminate trei capete de acuzare: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie săvârșită în proporţii deosebit de mari și spălarea banilor săvârşită de o organizaţie criminală, în proporţii deosebit de mari.

„Noul episod incriminat lui Vladimir Plahotniuc are ca referință perioada 24.11.2014 – 29.06.2015, atunci când numitul acționând ca conducător al organizației criminale, fiind beneficiar efectiv și gestionar prin persoane interpuse al mai multor companii nerezidente, a primit în conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Șor, prin persoane interpuse, mijloace financiare în sumă de 21.000.000 de dolari, care aveau ca origine, credite bancare obținute fraudulos de la BC „Banca de Economii” SA”, au precizat reprezentanții Procuratura Anticorupție.

Prin urmare, în cadrul urmăririi penale, procurorii au constatat că, Vladimir Plahotniuc, din mijloace financiare obţinute conform schemei infracţionale indicate supra, a achiziționat un avion, pe care l-a utilizat în interese personale și în interesele organizației criminale, pe care ulterior l-a înstrăinat unor persoane terțe.

Amintim că, anterior în cadrul aceleiaşi cauze penale, Vladimir Plahotniuc a fost pus sub acuzare, încriminându-i comiterea infracțiunilor de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie săvârșită în proporţii deosebit de mari și spălarea banilor săvârşită de o organizaţie criminală, în proporţii deosebit de mari.
Totodată, măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată în privința lui Plahotniuc Vladimir, în prezenta cauză rămâne neschimbată.

În continuare, de către grupul de urmărire penală este efectuat spectrul necesar de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații orientate în vederea cercetării complete și obiective a circumstanțelor cauzei, stabilirea adevărului, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X