Pretinsa corupere nu și-a găsit confirmare. Refuz de pornire a urmăririi penale în privința procurorului general interimar

Autor: , in Actualitate / 4 ianuarie, 2022, 16:47

Circumstanţele pretins ilegale din imaginile video apărute în unele surse mass-media, cu implicarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, nu şi-au găsit confirmare. Anunțul a fost făcut de către procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), Ina Frunza-Bargan, pentru examinarea acţiunilor pretins ilegale ale lui Duitru Robu, manifestate prin acţiuni coruptibile, ca urmare a imaginilor video difuzate în presă, a dispus refuzul în pornirea urmăririi penale pe acest caz, iar procesul penal inițiat a fost clasat.

Potrivit procurorului, motivele care au stat la baza emiterii soluției de refuz în pornirea urmării penale în privința lui Robu sunt determinate de faptul că probele administrate nu confirmă faptul săvârșirii unor infracțiuni de corupţie sau conexe celor de corupție.

Decizia procurorului de refuz în pornirea urmăririi penale poate fi contestată cu plângere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul când s-a luat cunoștință de act, de către părțile implicate în cadrul acestui proces penal, în ordinea prevăzută de prevederile art. 299/1 din Codul de procedură penală.

Amintim că, în noiembrie 2021, în unele surse media a fost difuzată o scurtă secvenţă video care îl prezenta pe actualul procuror General interimar cum ar fi primit bani în valută străină.

La 18 noiembrie 2021, după apariţia secvenţei, Dumitru Robu a venit cu o reacţie prin care a explicat opiniei publice care este de fapt originea acelor bani şi motivele care stau la baza apariţiei acestui video, în scopul discreditării sale pentru a stopa anumite procese iniţiate de către Procuratură.

Totodată, acesta a solicitat CSP-ului desemnarea unui procuror în vederea investigării acţiunilor sale prin prisma normelor procesual penale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X