Robu a dispus începerea urmăririi penale pe cinci cauze penale în privința lui Popa

Autor: , in Actualitate / Justiție / 4 ianuarie, 2022, 12:47

Procurorul Igor Popa, adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șeful suspendat al Oficiului Ciocana este cercetat pentru cinci capete de acuzare de fals în declarația de avere. Anunțul a fost făcut marți, 5 ianuarie, de reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a dispus, în data de 3 ianuarie, începerea urmăririi penale pe cinci cauze penale, în privința procurorului Igor Popa, adjunct al procurorului – șef al Procuraturii municipiului Chișinău, șef al Oficiului Ciocana, care în prezent este suspendat din funcție.

„Urmărirea penală a fost începută în temeiul bănuielii rezonabile că, procurorul ar fi săvârșit infracțiunea prevăzută de art.352/1 alin.(2) din Codul penal, adică falsul în declarații, manifestată prin neincluderea intenționată a unor date în declarațiile de avere și interese personale depuse anual, pentru perioada anilor 2018-2020, precum şi la eliberarea şi ulterior angajarea în funcţie din ianuarie 2020, privind imobilele deţinute de concubina acestuia, care reprezentau spaţiul comun locativ, date care era obligat să le prezinte ţinând cont de prevederile Legii 133/2016 privind declararea averii şi intereselor personale”, au argumentat responsabilii din cadrul Procuraturii Anticorupție.

Toate cinci cazuri sunt cercetate în continuare de către procurorii anticorupție, fiind conexate la cauza penală inițiată în privința acestui procuror în luna noiembrie 2021, pe faptul îmbogățirii ilicite, infracțiune prevăzută de art. 330/2 din Codul penal.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X