INSP anunță că polițiștii activează pentru depistarea mașinilor parcate neregulamentar. Ce riscă șoferii indisciplinați

Autor: , in Actualitate / Social / 5 ianuarie, 2022, 13:31

Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) atenționează toți conducătorii auto să staționeze și respectiv, să parcheze regulamentar. În caz contrar, șoferii riscă amenzi de până la 1.500 de lei, puncte de penalizare și chiar ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

„Parcarea sau staționarea neregulamentară creează disconfort celorlalți participanți la trafic. În prezent, mai mulți polițiști activează pentru depistarea automobilelor parcate neregulamentar, inclusiv pe spații verzi și celor care împrăștie noroiul pe străzi. Depunem tot efortul pentru a facilita atât deplasarea conducătorilor auto cât și a pietonilor, însă atitudinea fiecărui șofer este esențială”, a anunțat INSP.

Amenzile prevăzute de lege pentru opriri și staționări neregulamentare constituie 900-1.500 de lei, 4 puncte de penalizare și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

„Staționarea sau oprirea autovehiculelor în stațiile mijloacelor de transport în comun, sau în dreptul trecerilor pentru pietoni perturbă traficul și pot să cauzeze ambuteiaje rutiere, iar pietonii sunt nevoiți, de cele mai multe ori, să ocolească și să traverseze neregulamentar. Necunoaşterea legii, graba ori lipsa unor locuri de parcare în zonă, nu înlătură răspunderea contravențională. Vă îndemnăm repetat să fiți responsabili și să nu parcați în locurile interzise”, au conchis reprezentanții INSP.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X