„Nu vă jucați cu gazul!”. Contre pe Facebook între Inga Grigoriu și Ion Sturza

Autor: , in Actualitate / Politic / 5 ianuarie, 2022, 22:32

O postare pe Facebook a Ingăi Grigoriu, în care ex-deputata Platformei DA face o paralelă între prețul la gaz din Republica Moldova și Kazahstan, precum și cu situația din această țară, a stârnit reacția lui Ion Sturza. „Nu vă jucați cu gazul!”, a îndemnat fostul premier, acuzând-o pe Grigoriu că ar fi în postura de „idiot util” și opinând că situațiile din R. Moldova și Kazahstan nu pot fi comparate. Postarea lui Sturza a stânit, la rândul ei, o replică din partea Ingăi Grigoriu.

Vezi și: Alertă privind situația din Kazahstan: Moldovenii sunt rugați să se abțină de la călătorii în acest stat

„Evident că, aproape tot moldoveanul cu cetățenie a R. Moldova, urmărește sau va urmări ultimele evenimente din Kazahstan și se miră cum oamenii de acolo au îndrăznit să protesteze?! Cu ce tupeu? La noi a crescut prețul la gaze cu 120% și nimic!!! Mai mult decât atât, milionul strigă – bravo noii guvernări!

P.S.: Kazahstan nu este poate cel mai bun exemplu de democrație și libertate de exprimare.
Totodată, prin 2014-2017 ne uitam cu invidie la ucraineni, armeni, la România.

P.S.S.: Haideți, din nou, să studiem exemplul Islandei, chiar dacă din punct de vedere geografic, numeric, al modului de gândire nu putem fi comparați”, a scris Inga Grigoriu.

La scurt timp a venit replica, tot pe Facebook, a lui Ion Sturza.

„Nu vă jucați cu gazul!

Am văzut cum unii fruntași ai Platformei DA (Inga Grigoriu) mai că nu îndemna la revolte similare cu cele din Kazahstan. Chipurile, voi, moldovenii, slabo?!

Despre Kazahstan o să vă povestesc eu, dar altă dată. Poți să fii supărat, frustrat, plictisit, dar nu poți să nu vezi diferența. Un regim de tip sovietic, puțin fardat, cleptocratic și un regim democratic, popular și total anticorupție. Poți să nu știi de „unde iese gazul”, dar trebuie să cunoști originile crizei energetice”, a scris Sturza.

„Astăzi, unii la Chișinău, speriați de schimbări și procurori, toarnă nu cu gaz, cu saci de bani pentru a inversa procesele de curățare a societății. E și firesc, au ce pierde.

Dar alții, care nu am nimic cu cleptocrații, de ce o fac pe idioții utili?”, a adăugat acesta.

„Haideți să ne clarificăm împreună, fără acuzații. Toți suntem capabili să citim niște texte, să analizăm niște imagini live”, i-a replicat Grigoriu lui Sturza, acuzându-l că ar avea sponsori care nici ei „nu înțeleg exact ce se întâmplă în Kazahstan”.

Amintim că în Kazahstan a fost declarată stare de urgență națională, iar Guvernul a demisionat în urma protestelor violente împotriva creşterii preţului la gaz. Manifestanții au atacat și palatul prezidențial.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X