Prețul pentru gaz, plătit de R. Moldova, ar urma să crească în această lună. Declarațiile șefului Moldovagaz

Autor: , in Actualitate / Economic / Social / 5 ianuarie, 2022, 20:17

Prețul de achiziție a gazului natural pentru Republica Moldova va crește în luna ianuarie. Subiectul a fost discutat miercuri, 5 ianuarie, la ședința grupului operativ în domeniul energetic. Informația a fost confirmată pentru unimedia.info de către șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, care a afirmat că deocamdată nu poate oferi detalii, iar cu o poziție oficială urmează să vină Guvernul după 10 ianuarie.

„Prețul precis va crește, dar cu cât – vă vom spune după data de 10, dar posibil săptămâna viitoare Guvernul va ieși cu anumite declarații și poziții oficiale la acest subiect. A avut loc ședința grupului operativ în domeniul energetic astăzi și s-a discutat acest subiect. Noi nu vom comenta, nu va fi corect, Guvernul și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale vor anunța”, a declarat șeful de la Moldovagaz.

Vadim Ceban afirmă că deocamdată majorarea se referă la prețul plătit de Moldovagaz, nu și la tarif. „E vorba despre prețul de procurare, încă nu am discutat despre eventuala majorare a tarifelor. De schimbat tariful este o procedură și acum nu discutăm acest subiect”.

Întrebat dacă această scumpire nu va pune Moldovagaz în imposibilitatea de a-și respecta obligațiunile de plată față de Gazprom, Vadim Ceban a răspuns: „Evident, dacă prețul crește, noi trebuie să ne mobilizăm să achităm așa cum prevede contractul. Chiar acest subiect a fost discutat astăzi, la ședința grupului operativ, iar cu detalii va veni Guvernul, nu pot să comunic mai mult”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X