125 dintre cei 179 de pasageri ai unui avion care a decolat din Milano, testați pozitiv cu COVID-19

Autor: , in COVID-19 / Externe / 6 ianuarie, 2022, 18:08

125 de pasageri care au sosit în orașul Amritsar, din nordul Indiei, cu un zbor charter din Italia, au fost testați pozitiv pentru Covid-19. Toți vor fi plasați în izolare, au anunțat autoritățile medicale. În total, în cursa care a decolat de la Milano, în cursul zilei de miercuri, se aflau 179 de pasageri, potrivit BBC.

India a anunțat joi peste 90.000 de cazuri de COVID-19, o creștere de aproape șase ori în ultima săptămână, creștere despre care experții cred că este alimentată de varianta Omicron.

Țara a înregistrat 325 de decese în 24 de ore, dar doar unul a fost legat de Omicron, spun oficialii.

Potrivit informațiilor locale, copiii și bebelușii care călătoreau cu avionul venit din Italia au fost scutiți de testarea pentru Covid-19. Astfel, din cei 160 de pasageri testați, 125 au avut rezultat pozitiv – relatează Digi24.

Imaginile transmise de televiziunile locale arătau o coadă mare de ambulanțe în fața aeroportului. Acestea au preluat pasagerii infectați ți i-au reansportat în zona de izolare.

Oficialii spun că varianta Omicron este tulpina predominantă acum în orașele indiene și că aglomerațiile și adunările publice ar trebui evitate.

India a înregistrat până acum peste 35 de milioane de cazuri de Covid și aproximativ 482.000 de decese.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X