Un tribunal din Ucraina a decis punerea sub sechestru a averii lui Poroşenko, anchetat pentru înaltă trădare

Autor: , in Actualitate / Externe / 6 ianuarie, 2022, 17:11

O instanță ucraineană a pus sechestru pe proprietăţile deţinute de fostul preşedinte Petro Poroşenko, ca parte a unei anchete oficiale asupra presupusei înalte trădari a fostului şef al statului, a anunţat joi Procuratura Generală.

Luna trecută, procurorii au cerut unei instanţe ucrainene să-l aresteze pe Poroşenko, cu posibilitatea cauţiunii stabilită la 1 miliard de grivne (37 de milioane de dolari). Procurorii ucraineni au declarat că Poroşenko a fost implicat în finanţarea separatiştilor susţinuţi de ruşi în estul Ucrainei în perioada 2014-2015. Fostul preşedinte a negat acuzaţiile.

„Instanţa a decis să sechestreze bunurile suspectului, care îi aparţin pe drept de proprietate”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale, notează Reuters, citată de Mediafax.

Poroşenko, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni ai Ucrainei, se află în afara Ucrainei de la sfârşitul lunii decembrie şi nu a comentat încă hotărârea. El a spus că plănuieşte să se întoarcă în Ucraina pe 17 ianuarie.

Aliaţii lui Poroşenko consideră confiscarea bunurilor drept rezultatul răzbunării personale a preşedintelui Volodimir Zelenski. „Un preşedinte slab… foloseşte justiţia pentru a pedepsi oponenţii”, a declarat Volodymyr Ariev, un parlamentar din partidul politic al lui Poroşenko, după decizia instanţei.

„Această decizie ilegală agravează criza politică din ţară”, a declarat pe Facebook Iryna Gerashchenko, un alt parlamentar din partidul său.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X