Maia Sandu, mesaj de Crăciun pe stil vechi: „Este sărbătoarea care ne poate aduce mai aproape unii de alții și ne poate face mai uniți”

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 7 ianuarie, 2022, 13:06

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru creștinii ortodocși care sărbătoresc vineri, 7 ianuarie, Crăciunul pe stil vechi.

„Astăzi este Crăciunul pe stil vechi, prilej cu care transmit gânduri bune, însoțite de urări de sănătate și de bucurie, tuturor celor care serbează în această zi Nașterea Domnului! Vom sta la masa de sărbătoare împreună cu familia și prietenii – și pentru că suntem în vremuri de pandemie, vă rog să fiți precauți și să vă îngrijiți și de sănătate. Vom vorbi cu oamenii dragi aflați departe, cărora le ducem dorul, și ne vom aminti de cei plecați dintre noi. Ne vom bucura că ni s-a dat încă un an în care să facem mai bune lumea și locul în care trăim”, a spus Maia Sandu.

„Dintotdeauna, Crăciunul este sărbătoarea care ne poate aduce mai aproape unii de alții și ne poate face mai uniți. Trebuie doar să ne deschidem inimile. Crăciun fericit!”, a conchis șefa statului.

Creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc Crăciunul în data de 7 ianuarie, deoarece calendarul iulian (sau pe stil vechi) este decalat cu 13 zile faţă de calendarul oficial.

În acest an, bugetarii au o minivacanță de 3 zile pentru sărbătorirea Crăciunului pe rit vechi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X