Un bebeluş de două luni, pierdut în haosul de pe aeroportul din Kabul în august, a fost găsit. Aventura micuţului

Autor: , in Externe / 9 ianuarie, 2022, 13:50

Un băieţel dat unui soldat peste zidul aeroportului în haosul evacuării americane din Afganistan a fost găsit şi s-a reunit cu rudele sale, sâmbătă, la Kabul, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Bebeluşul, Sohail Ahmadi, avea doar două luni când a dispărut pe 19 august, în timp ce mii de oameni se grăbeau să părăsească Afganistanul căzut în mâinile talibanilor.

În urma unui reportaj exclusiv publicat de Reuters în noiembrie cu fotografiile sale, bebeluşul a fost localizat în Kabul, unde un şofer de taxi în vârstă de 29 de ani pe nume Hamid Safi l-a găsit în aeroport şi l-a luat acasă pentru a-l creşte ca fiind al său.

După mai mult de şapte săptămâni de negocieri şi rugăminţi şi, în cele din urmă, după o scurtă reţinere de către poliţia talibană, Safi a predat în cele din urmă copilul bunicului său şi altor rude aflate încă în Kabul.

Aceştia au declarat că vor încerca acum să îl trimită alături de părinţii şi fraţii săi, care au fost evacuaţi în urmă cu câteva luni în Statele Unite.

În timpul evacuării afgane tumultoase din timpul verii, Mirza Ali Ahmadi – tatăl băiatului, care a lucrat ca agent de securitate la ambasada SUA – şi soţia sa Suraya s-au temut că fiul lor va fi strivit în mulţime în timp ce se apropiau de porţile aeroportului în drum spre un zbor spre Statele Unite.

Ahmadi a declarat pentru Reuters, la începutul lunii noiembrie, că în acea zi, în disperarea sa, l-a dat pe Sohail peste zidul aeroportului unui soldat în uniformă despre care credea că este american, aşteptându-se să reuşească să parcurgă cei 5 metri rămaşi până la intrare pentru a-l revendica.

Chiar în acel moment, forţele talibane au împins mulţimea înapoi şi avea să treacă încă o jumătate de oră până când Ahmadi, soţia sa şi ceilalţi patru copii ai lor au reuşit să intre.

Dar copilul nu mai era de găsit nicăieri.

Citește continuarea pe Mediafax.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X