Fost șef al SPPS, pus sub învinuire de procurori: E acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu

Autor: , in Actualitate / 10 ianuarie, 2022, 16:50

Fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) Iaroslav Martin, despre care în presă s-a scris că și-a cusut la comandă uniforma de general ornată cu fire aurite, a fost pus sub învinuire de procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), într-un dosar penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit unor surse din cadrul organelor de drept, citate de Ziarul de Gardă, Martin este acuzat de prejudicierea bugetului instituției, prin confecționarea de către SPPS a unor insigne.

Potrivit procurorei Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare în cadrul Procuraturii Generale, la 23 decembrie 2021 Iaroslav Martin a fost pus sub învinuire într-un dosar penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu (articulul 328 (3) Cod Penal).

La 21 octombrie 2021, Iaroslav Martin a fost citat la CNA pentru a fi audiat într-un proces penal. Motivul citării ar fi confecționarea de către SPPS pe vremea când era condusă de Martin a unor insigne contrar prevederilor actelor normative, fapt ce a dus la prejudicierea bugetului instituției.

În ianuarie 2021, după schimbarea conducerii SPPS, instituția anunța printr-un comunicat că a inițiat „un șir de anchete de serviciu în vederea stabilirii unor pretinse acțiuni ilegale admise în perioada anilor 2019-2020”. Printre aceste acțiuni era pomenită și „Instituirea insignei de apartenenţă contrar prevederilor actelor normative”.

Iaroslav Martin a devenit director al SPPS în iunie 2019, în urma unui decret semnat de ex-președintele Igor Dodon.

În decembrie 2020, președinta Maia Sandu, a semnat decretul de revocare din funcție a acestuia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X