Președinția, consultată pe subiecte de afaceri europene: Hans Martin Sieg, noul membru al echipei de consilieri la nivel înalt a UE în R. Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 ianuarie, 2022, 20:42

Hans Martin Sieg este noul membru al echipei de consilieri la nivel înalt a UE în Republica Moldova. Conform purtătoarei de cuvânt a Președinției, Liliana Anghel, acesta va consulta Președinția pe subiecte de afaceri europene.

„Hans Martin Sieg este parte a echipei de înalți consilieri UE și va consulta Președinția pe subiecte de afaceri europene. Este angajat de UE”, a declarat Liliana Anghel pentru zdg.md.

Potrivit unui comunicat emis de Misiunea de Înalți Consilieri a UE, Hans Martin Sieg și-a început recent activitatea în cadrul administrației prezidențiale. Înainte de a se alătura Misiunii, Sieg a ocupat funcții de conducere în proiecte de dezvoltare, precum și a oferit consultanță pentru guvernele Germaniei și Elveției.

„Hans Sieg o va consilia pe președintă cu privire la coordonarea strategică și punerea în aplicare a priorităților de reformă, în special, cu privire la politicile legate de buna guvernare și angajamentele Acordului de Asociere R. Moldova-Uniunea Europeană, precum și să promoveze parteneriate internaționale. El va oferi, de asemenea, consiliere cu privire la afacerile europene și relațiile cu UE și statele sale membre”, se arată în nota informativă a Misiunii.

Anterior, Hans Martin Sieg a activat în cadrul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), precum și în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). De asemenea, oficialul a lucrat și în cadrul Fundației Konrad Adenauer. Acesta deține un doctorat în științe politice și unul în istorie.

Pe lângă domeniul coordonării strategice și cel al afacerilor europene, consilierii la nivel înalt ai UE acoperă domeniile de combatere a spălării banilor și recuperare a activelor, anticorupție, politică vamală și fiscală, educație și cercetare, energie, justiție, procuratură, precum și descentralizare.

În prezent, Misiunea de Înalți Consilieri a UE în Republica Moldova este formată din 11 oficiali europeni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X