Secretarul de stat al SUA, Antony J. Blinken: „Optăm primordial pentru o cale și o soluție diplomatică”

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 ianuarie, 2022, 21:12

Statele Unite ale Americii optează primordial pentru o cale și o soluție diplomatică în dialogul cu Federația Rusă, susține secretarul de stat al SUA, Antony J. Blinken.

Citește și: Secretar de stat american: Acțiunile Moscovei amenință cu stabilirea unui precedent care pune la îndoială principii internaționale de bază

„Suntem dedicați plenar dialogului reciproc cu Rusia, așa cum suntem dedicați pe deplin consultării și coordonării cu aliații și partenerii noștri, inclusiv Uniunea Europeană. Optăm primordial pentru o cale și o soluție diplomatică”, a declarat înaltul oficial american.

Cu referire la comasarea de trupe ruse în apropierea hotarelor Ucrainei, într-un discurs din 7 ianuarie curent, Antony J. Blinken a afirmat că acțiunile Federației Ruse „amenință cu stabilirea, pe teritoriul Europei, a unui nou precedent care pune la îndoială principiile internaționale de bază ce sunt vitale păcii și securității”.

Mai exact, oficialul american se referă la faptul că „frontierele și integritatea teritorială a unui stat nu pot fi schimbate cu forța”, „că este dreptul inerent al cetățenilor unei țări să ia, ei înșiși, deciziile propriei țări și să determine viitorul propriei țări”, și „că toți membrii comunității internaționale cad sub incidența unui set de reguli comune și ar trebui să plătească nerespectarea angajamentelor solemne pe care le fac”.

Vezi și: Blinken anticipează o reacţie „serioasă” a NATO, în cazul unei agresiuni a Rusiei împotriva Ucrainei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X