Ministrul de Externe Popescu, întâlniri cu ambasadorii României, Rusiei și Ucrainei. Subiectele abordate

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 ianuarie, 2022, 19:03

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, a avut miercuri întrevederi cu ambasadorii României, Daniel Ioniță, Rusiei – Oleg Vasnețov, și Ucrainei – Marko Șevcenco.

Potrivit MAEIE, discuția cu ambasadorul României a avut loc în contextul discuțiilor privind situația de securitate regională.

„Am reiterat că Republica Moldova sprijină necesitatea dialogului cu privire la securitatea europeană și pledează pentru desfășurarea acestuia într-o atmosferă pașnică și constructivă”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Interlocutorii au discutat despre procesul de pregătire a viitoarei Ședințe Comune a celor două Guverne.

„Am salutat dialogul politic foarte dinamic din ultima perioadă și am convenit să accelerăm implementarea proiectelor bilaterale în sectoare cheie ce se regăsesc în Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România – Republica Moldova, semnată la București, la 23 noiembrie 2021”, a menționat șeful diplomației de la Chișinău.

Totodată, ministrul Popescu a avut un schimb de opinii privind dezvoltarea relației bilaterale pe subiecte de interes comun cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

„Am confirmat disponibilitate noastră pentru menținerea unui dialog constructiv la toate nivelurile și organizarea mai multor vizite bilaterale în perioada imediat următoare”, a precizat șeful diplomației Republicii Moldova.

De asemenea, oficialii au avut un schimb de opinii privind viziunea părților asupra evoluțiilor situației de securitate regională.

Ministrul Popescu s-a întâlnit și cu ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, cu care a continuat seria de discuții privind evoluțiile situației de securitate regională și implicațiile acesteia pentru R. Moldova.

„Republica Moldova se pronunță pentru discuții cuprinzătoare și incluzive cu privire la consolidarea securității europene, care să ia în considerare respectarea intereselor și îngrijorărilor tuturor statelor vizate”, a spus vicepremierul.

Cu prilejul întrevederii, oficialul a reiterat sprijinul Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional.

Totodată, a fost convenită intensificarea cooperării pe subiectele prioritare de pe agenda bilaterală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X