Secretar de stat american, despre Rusia: Nu poate schimba forțat frontierele altui stat și nu îi poate dicta termenii politicii externe

Autor: , in Externe / 12 ianuarie, 2022, 22:10

„Un stat nu poate schimba forțat frontierele altui stat, nici nu poate dicta termenii politicii externe a unui alt stat precum nu poate nici interzice unui alt stat să-și aleagă alianțele pe care le vrea”. Afirmația îi aparține secretarul de stat adjunct al SUA, Wendy R. Sherman, privind dialogul de stabilitate strategică SUA-Rusia.

Potrivit oficialului american, „acestea sunt principiile de bază ale sistemului internațional, principii cu care anterior, de-a lungul anilor, Rusia a fost, de repetate ori, de acord”.

„La moment, Rusia a adunat peste 100.000 de militari de-a lungul frontierei cu Ucraina. Între timp, Moscova susține că nu Rusia ci Ucraina stimulează atmosfera de conflict și lansează acțiuni provocatoare. Merită reiterat că Rusia este cea care a invadat Ucraina în 2014.

Rusia este cea care continuă să alimenteze în estul Ucrainei un război soldat cu moartea a aproape 14.000 de cetățeni ucraineni. Și acum, acțiunile Rusiei sunt cele care provoacă o criză reînnoită nu doar pentru Ucraina, ci și pentru întreaga Europă”, a mai declarat secretarul de stat al SUA.

Vezi și: Victoria Nuland: „Nimeni nu are nevoie de un conflict acum, cu atât mai puțin Rusia”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X