Victoria Nuland: „Nimeni nu are nevoie de un conflict acum, cu atât mai puțin Rusia”

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 ianuarie, 2022, 19:31

Subsecretarul de stat al SUA pentru afaceri politice, Victoria Nuland, susține că „o abordare diplomatică care implică Rusia, NATO și OSCE este cea mai bună opțiune de soluționare a crizei pe care Rusia a creat-o pentru Ucraina, pentru securitatea europeană și pentru securitatea globală”.

Potrivit oficialului american, „nimeni nu are nevoie de un conflict acum, cu atât mai puțin Rusia”.

Declarațiile au fost făcute marți, 11 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, și au succedat declarații în acest sens ale secretarului de stat al SUA, Antony J. Blinken, care a declarat că Washington-ul optează primordial pentru o cale și o soluție diplomatică în dialogul cu Federația Rusă.

„Suntem dedicați plenar dialogului reciproc cu Rusia, așa cum suntem dedicați pe deplin consultării și coordonării cu aliații și partenerii noștri, inclusiv Uniunea Europeană. Optăm primordial pentru o cale și o soluție diplomatică”, a declarat Antony J. Blinken.

Cu referire la comasarea de trupe ruse în apropierea hotarelor Ucrainei, într-un discurs din 7 ianuarie curent, Blinken a afirmat că acțiunile Federației Ruse „amenință cu stabilirea, pe teritoriul Europei, a unui nou precedent care pune la îndoială principiile internaționale de bază ce sunt vitale păcii și securității”.

Mai exact, oficialul american se referă la faptul că „frontierele și integritatea teritorială a unui stat nu pot fi schimbate cu forța”, „că este dreptul inerent al cetățenilor unei țări să ia, ei înșiși, deciziile propriei țări și să determine viitorul propriei țări”, și „că toți membrii comunității internaționale cad sub incidența unui set de reguli comune și ar trebui să plătească nerespectarea angajamentelor solemne pe care le fac”.

Citește și: Secretar de stat american: Acțiunile Moscovei amenință cu stabilirea unui precedent care pune la îndoială principii internaționale de bază

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X