(VIDEO) Conducea cu viteză prin Chișinău, beat și fără permis de conducere. „Păcatele vechi” ale tânărului reținut de polițiști și ce riscă

Autor: , in Actualitate / Social / 12 ianuarie, 2022, 12:43

Un tânăr a fost reținut de polițiștii Inspectoratului Național pentru Securitate Publică (INSP) pentru „conducerea agresivă a automobilului pe străzile din Chișinău, fiind în stare de ebrietate și fără permis de conducere”. Ulterior s-a stabilit că acesta era anunțat în căutare de IP Strășeni pentru infracțiune.

Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, pe o stradă din sectorul Ciocana al Capitalei, polițiștii susțin că au observat șofer care a ignorat indicatorul „obligatoriu direcția înainte”.

„La cerința agenților de patrulare de a stopa, conducătorul mijlocului de transport inițial a oprit, însă la apropierea polițistului de automobil a apăsat pe accelerator și a continuat deplasarea cu încălcarea regulilor de circulație rutieră prin comportament agresiv pe străzile Capitalei. Inspectorii de patrulare l-au avertizat de mai multe ori prin semnalul sonor de a se conforma cerințelor legale ale colaboratorilor de poliție, însă acesta le-a ignorat cu vehemență, continuându-și acțiunile ilegale cu încălcarea regulilor de circulație, punând în pericol mai mulți participanți la trafic”, a precizat INSP.

Totuși, conducătorul mijlocului de transport a fost reținut de polițiști pe o stradă din sectorul Buiucani al Capitalei, după ce a stopat automobilul și încerca să se eschiveze.

Fiind testat alcoolscopic s-a stabilit că, acesta avea o concentrație de 0,68 mg/l alcool în aerul expirat.

„La stabilirea identității conducătorului mijlocului de transport, s-a constatat că acesta are 24 de ani, este originar din raionul Dubăsari și actualmente se află în căutare, fiind anunțat de Inspectoratul de Poliție Strășeni, unde este cercetat penal pentru furtul unui automobil. În luna octombrie 2021, tânărul ar fi comis un furt în localitatea Vulcănești din raionul Nisporeni, iar ulterior a furat un automobil din satul Lozova, Strășeni cu care a accidentat un microbuz pe o stradă din sectorul Centru, municipiul Chișinău”, a subliniat INSP.

Anterior, acesta a fost cercetat penal pentru infracțiuni similare și pe teritoriul raionului Dubăsari.

Actualmente, conducătorul mijlocului de transport este reținut de polițiștii Inspectoratului de poliție Strășeni pentru 72 de ore, în cadrul cauzei penale.

„Totodată urmează a fi cercetat penal pentru conducerea mijlocului de transport fiind în stare de ebrietate avansată și #contravențional pentru neîndeplinirea indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul”, a spus INSP.

Conform legii penale, pentru furtul mijlocului de transport, acesta riscă pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani, iar pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

De asemenea, pentru neîndeplinirea indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul, urmează a fi sancționat cu amendă de la 350 la 500 de unităţi convenţionale (17.500 – 25.000 de lei).

Proprietarul automobilului implicat în acțiunile ilegale, urmează a fi sancționat penal, pentru predarea cu bună ştiinţă a conducerii mijlocului de transport către o persoană care se află în stare de ebrietate și riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X