„A declarat greva foamei pentru că se teme că ar putea fi lichidat”. Membrii Partidului Democrația Acasă, despre reținerea lui Vasile Costiuc

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 13 ianuarie, 2022, 16:02

Asupra președintelui Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a fost comis „un abuz”. „Condamnăm și ne exprimăm dezacordul cu acțiunile abuzive ale reprezentanților CNA și Procuraturii Anticorupție la adresa lui Vasile Costiuc. Considerăm că măsurile întreprinse de organele de urmărire penală sunt executate la comandă, cu scopul de a intimida liderul partidului „Democrația Acasă” și a-l impune să înceteze critica guvernării și investigațiile fraudelor comise de anumite persoane satelite guvernării”, a declarat în cadrul conferinței de presă la IPN Ana Țurcan, membră a Partidului „Democrația Acasă”.

Vasile Costiuc a fost reținut pentru 72 de ore, în data de 12 ianuarie, la 06.30, de către procurori anticorupție, însoțiți de un grup de mascați de la CNA. Ei au descins în apartamentul familiei Costiuc.

Timp de patru ore, cât s-a efectuat percheziția, nu s-a ridicat și nu s-a găsit absolut nimic. În final au ridicat doar telefonul mobil. Dar fiind faptul că un telefon mobil procurat cu 6 luni în urmă nicidecum nu putea conține informație cu privire la acțiunile din anul 2006, considerăm că sustragerea telefonului mobil a fost efectuată doar pentru a avea acces la date cu caracter personal, care se conțin acolo. Mulți cetățeni i-au expediat domnului Vasile Costiuc diverse informații, în unele figurând și nume din actuala guvernare și sateliții ei. Suntem siguri că ore întregi conținutul telefonului a fost minuțios studiat și raportat direct unui reprezentant al guvernării”, a menționat Tatiana Curchi, membră a Partidului „Democrația Acasă”.

Acuzațiile care se aduc acum domnului Vasile Costiuc sunt total nefondate”, a menționat Andrei Pripa, membru al formațiunii. El a explicat că sunt două capete de acuzare. Primul este „abuz în serviciu și abuz de putere”. La momentul săvârșirii, după cum se pretinde, a respectivei scheme, Vasile Costiuc nu deținea nicio funcție în stat. În legătură cu cel de-al doilea capăt de acuzare – „spălare de bani într-un grup”, Andrei Pripa a precizat că dosarul în cauză a fost inițiat în 2005. „În 2005 Vasile Costiuc nici nu avea idee de aceste persoane, care sunt în acest grup”.

După alegerile parlamentare au avut loc mai multe intimidări. Nu știu de ce anume după alegeri, s-a început cu dosare contravenționale, după care au trecut la dosare penale”, a menționat Andrei Pripa. „Nu vom permite ca să fie acest abuz de putere, ca domnul Vasile Costiuc să stea închis pentru alte persoane”, a adăugat Andrei Pripa.

Membrii Partidului Democrația Acasă” au adresat mau multe sesizări misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, să ia act de „încălcările vădite care au loc în privința domnului Vasile Costiuc”, a specificat Victor Pogolșa, membru „Democrația Acasă”. El a informat opinia publică despre faptul declarării grevei foamei de către Vasile Costiuc, atât timp cât se va afla în izolatorul CNA. „Vasile Costiuc se teme că pot fi acțiuni care au ca scop lichidarea sa fizică”, a specificat Victor Pogolșa.

Vezi și: (VIDEO) Dosarul terenurilor de la Durlești: Vasile Costiuc și un ex-deputat PDM, reținuți. Imagini din timpul perchezițiilor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X