Bill Gates: După ce trece valul Omicron, COVID-19 va fi ca gripa sezonieră

Autor: , in COVID-19 / 13 ianuarie, 2022, 17:31

Bill Gates, co-fondator Microsoft și miliardar filantrop, a scris că odată ce valul curent al infectărilor cu varianta Omicron va trece, lumea se poate aștepta la „mult mai puține cazuri” înregistrate în restul anului 2022. Din acel moment, COVID-19 va putea fi „tratată la fel ca gripa sezonieră”, scrie CNBC.

Gates, care a mai oferit în trecut și alte răspunsuri în legătură cu pandemia de COVID, nu este singurul care a făcut astfel de previziuni.

Mai mulți experți din domeniul sănătății publice au spus că răspândirea rapidă a tulpinii Omicron, cu toate că ridică multe probleme, ar putea să ne ofere o „imunitate naturală” împotriva coronavirusului care va transforma pandemia într-o mult mai puțin severă boală „endemică”, potrivit CNBC, citat de Digi24.

Odată ajunși în faza endemică, Gates a mai spus că „va trebui probabil să facem vaccinuri anuale împotriva COVID pentru o vreme”, la fel cum ne vaccinăm împotriva gripei. În același timp, COVID va continua să fie un pericol pentru populația vulnerabilă, precum copiii și bătrânii, dar restul societății va putea să se întoarcă la normalitate.

Perspectiva optimistă a lui Gates s-ar putea nărui dacă apare o nouă variantă care să umple golul lăsat de Omicron atunci când va dispărea, în special dacă noua tulpină va fi încă și mai severă sau transmisibilă decât cele de până acum.

Miliardarul a scris că un astfel de scenariu este improbabil, dar nu imposibil. „O variantă mai transmisibilă (decât Omicron) este puțin probabilă, dar am fost surprinși de multe ori în această pandemie”, a scris Bill Gates pe Twitter.

Gates și-a expus opinia și în legătură cu alte subiecte, precum conspirațiile legate de cipurile implantate prin vaccinare. „Nu are nicio noimă pentru mine ideea de a pune cipuri în braț. De ce aș vrea să fac asta?”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X