Moldovagaz anunță că a transferat în întregime către Gazprom plata pentru gazele naturale furnizate în luna decembrie 2021

Autor: , in Actualitate / Social / 13 ianuarie, 2022, 13:22

Reprezentanții SA „Moldovagaz” au anunțat joi, 13 ianuarie, că a fost transferată în întregime către SAP „Gazprom” plata pentru gazele naturale furnizate în luna decembrie 2021.

„În acest sens, administrația întreprinderii le mulțumește consumatorilor, care au achitat înainte de termenul limită facturile pentru gaze naturale. Actualmente, în activitatea sa, compania este focusată asupra acumulării tuturor plăților pentru luna decembrie în ansamblu, precum și a volumului curent consumat în luna ianuarie, cu scopul transferării către SAP „Gazprum” a mijloacelor financiare contractate”, se menționează în nota emisă de Moldovagaz.

În acest context, SA „Moldovagaz” îi îndeamnă pe consumatori să achite volumele de gaze facturate în termeni stabiliți, care expiră în data de 15 ianuarie pentru consumatorii noncasnici, și 20 ianuarie pentru cei casnici.

Vezi și: Moldovagaz: Există riscul întreruperii aprovizionării cu gaze naturale, dar lucrăm pentru a preveni o astfel de situație

Reprezentanții SA „Moldovagaz” au emis o notă informativă miercuri, 12 ianuarie, în care au venit cu mai multe precizări în legătură cu situația actuală în ramura gazelor naturale. Printre punctele evidențiate se enumără și riscul întreruperii aprovizionării cu gaze naturale, dându-se asigurări că se lucrează pentru a preveni o astfel de situație.

Viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, susține că tariful pentru consumatorii finali ar putea ajunge până la 14,7 lei pentru un metru cub de gaze, în cazul în care se menține prețul de 646 de dolari per mia de metri cubi de gaze naturale.

„Dacă se menține prețul de 646 de dolari per mia de metri cubi de gaze naturale, am spus că din calculele preliminare, tariful pentru consumatori ar fi de 14,6 – 14,7 lei. Dar acestea sunt calcule preliminare. În mod normal, acest preț de 646 de dolari per mia de metru cubi de gaze naturale nu ar trebui să se mai repete pentru că suntem în perioada când ieșim din iarnă. Respectiv, în mod normal, prețul ar trebui să scadă”, a declarat Spînu, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Viceprim-ministrul susține că prețul la gazele naturale ar putea fi mai mic în luna februarie, comparativ cu luna ianuarie.

Detalii:

Spînu: „Prețul la gaze naturale ar putea fi de 14,7 lei. Este un calcul preliminar”. Expert economic: „Nu știu dacă este capacitatea de plată a cetățenilor”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X