PCCOCS vine cu noi detalii privind dosarul CFM. Sechestru pe bunuri în valoare de 25 de milioane de lei

Autor: , in Actualitate / Social / 13 ianuarie, 2022, 12:00

Sechestru pe bunuri în valoare de 25 de milioane de lei și precum și desfășurarea investigațiilor financiare paralele. Reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au emis o notă informativă, joi, 13 ianuarie, în care vin cu mai multe precizări în legătură cu dosarul Căii Ferate din Moldova (CFM) în care este vizat fostul șef al acestei instituții, Iurie Topală.

În cadrul dosarului penal instrumentat de PCCOCS, fostul șef de la CFM, Iurie Topală a fost reținut de ofițerii Interpol din Belgia, pentru extrădare în Republica Moldova.

În ceea ce-l privește pe fostul șef al CFM, procurorii PCCOCS îi incriminează lui Iurie Topală comiterea abuzului de serviciu în interesele unui grup criminal organizat și managementul defectuos al întreprinderii, în perioada anilor 2015-2019.

Suma constatată a prejudiciului în acest stadiu pe dosarul în cadrul căruia sunt investigate faptele învinuitului este de 250 de milioane de lei. În scopul asigurării eficienței investigațiilor, procurorii au dispus și aplicarea sechestrelor pe proprietățile și activele acestuia și altor figuranți din dosar, în sumă de 25 de milioane de lei, precum și desfășurarea investigațiilor financiare paralele”, precizat PCCOCS.

Totodată, procurorii comunică faptul că în data de 30 decembrie 2021, Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura arestului preventiv aplicate în privința învinuitului.

Autoritățile din Republica Moldova au transmis autorităților din Belgia o parte din actele necesare, urmând ca să fie prezentate și alte acte. PCCOCS precizează faptul că urmărirea penală este pornită pe mai multe fapte, inclusiv pe escrocherie, delapidări, abuz de serviciu.

La acest subiect: ULTIMA ORĂ! Fostul director al CFM, Iurie Topală, reținut de ofițerii INTERPOL în Belgia

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X