Poziția SUA în relațiile cu Rusia: Ce a vorbit Biden în ultima perioadă cu liderii europeni

Autor: , in Politic / 13 ianuarie, 2022, 18:00

Statele Unite ale Americii au abordat angajamentele diplomatice cu Rusia în această săptămână în cadrul Dialogului bilateral de stabilitate strategică, Consiliul NATO-Rusia și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) – strâns aliniate cu aliații și partenerii noștri europeni, inclusiv Ucraina, după consultări ample.

Vezi și: Secretar de stat american, despre Rusia: Nu poate schimba forțat frontierele altui stat și nu îi poate dicta termenii politicii externe

În ultimele săptămâni, președintele Biden a vorbit cu lideri din întreaga Europă – informează Administrația prezidențială de la Washington.

Pe site-ul Casei Albe au fost publicate mai multe declarații și informații despre coordonarea strânsă din ultimele săptămâni a Administrației Biden cu aliații și partenerii europeni și internaționali cu referire la detensionarea și diplomația cu Federația Rusă.

Vezi și: Victoria Nuland: „Nimeni nu are nevoie de un conflict acum, cu atât mai puțin Rusia”

Amintim că declarații cu privire la Rusia și situația de la hotarele Ucrainei au fost făcute recent și de către secretarului de stat al SUA, Antony J. Blinken, care a menționat că Washington-ul optează primordial pentru o cale și o soluție diplomatică în dialogul cu Federația Rusă.

„Suntem dedicați plenar dialogului reciproc cu Rusia, așa cum suntem dedicați pe deplin consultării și coordonării cu aliații și partenerii noștri, inclusiv Uniunea Europeană. Optăm primordial pentru o cale și o soluție diplomatică”, a declarat Antony J. Blinken.

Cu referire la comasarea de trupe ruse în apropierea hotarelor Ucrainei, într-un discurs din 7 ianuarie curent, Blinken a afirmat că acțiunile Federației Ruse „amenință cu stabilirea, pe teritoriul Europei, a unui nou precedent care pune la îndoială principiile internaționale de bază ce sunt vitale păcii și securității”.

Mai exact, oficialul american se referă la faptul că „frontierele și integritatea teritorială a unui stat nu pot fi schimbate cu forța”, „că este dreptul inerent al cetățenilor unei țări să ia, ei înșiși, deciziile propriei țări și să determine viitorul propriei țări”, și „că toți membrii comunității internaționale cad sub incidența unui set de reguli comune și ar trebui să plătească nerespectarea angajamentelor solemne pe care le fac”.

Citește și: Secretar de stat american: Acțiunile Moscovei amenință cu stabilirea unui precedent care pune la îndoială principii internaționale de bază

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X