(VIDEO) Dosarul terenurilor de la Durlești: Vasile Costiuc a intrat în greva foamei

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 13 ianuarie, 2022, 09:33

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au descins miercuri dimineață, 12 ianuarie, cu percheziții la domiciliului liderului Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, dar și la fostul deputat democrat Veaceslav Nedelea. Aceștia ar fi vizați în dosarul afacerilor dubioase cu terenuri.

UPDATE: Vasile Costiuc, reținut și plasat în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA) în urma unor percheziții în dosarul terenurilor de la Durlești a intrat în greva foamei. Anunțul a fost făcut de avocatul său, într-un video publicat pe pagina de Facebook a Partidului Democrația Acasă.

„Urmează ca organul de urmărire penală să decidă dacă îi înaintează învinuirea domnului Costiuc. Dumnealui ne-a rugat să-i aducem cărți, anumite pastile, pentru că are anumite probleme cu sistemul circulator. Ne îndeamnă la calm și a anunțat că în aceste 72 de ore va fi în greva foamei. Nu va mânca nimic”, a declarat avocatul lui Costiuc.

Vasile Costiuc este bănuit pe două capete de acuzare – art. 327 al. 3 Cod penal și art. 243 al.3 Cod Penal.

„Ambele infracțiuni cu forme agravante prevăd închisoare de la 5 la 10 ani. Este învinuit de spălare de bani și abuz de putere. Noi considerăm că el nu poate fi tras la răspundere pentru abuz în serviciu pentru că el nu deținea nicio funcție publică, iar participarea la o organizație criminală – nu sunt probe. Vom face câteva acțiuni împotriva procesului verbal de percheziții. În timpul percheziției a fost ridicat doar telefonul. Organul de urmărire penală presupune că acțiunea a avut loc în 2008. Care urme ale acelei acțiuni pot fi găsite într-un telefon cumpărat acum jumătate de an? Alte bunuri înscrisuri nu au fost găsite”, a mai spus avocatul lui Costiuc.

Știrea inițială:

„CNA și procurorii anticorupție desfășoară percheziții în dosarul primăriei Durlești privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor. Suntem la patru adrese din raza municipiului Chișinău, unde efectuăm acțiuni de urmărire penală la persoane care au intrat ilegal în posesia terenurilor, fiind în cercul de apropiați ai fostului primar”, au precizat reprezentanții Centrului Național Anticorupție.

La acest subiect: CNA vine cu detalii privind perchezițiile și reținerile în dosarele terenurilor de la Durlești

CNA a anunțat că două persoane au fost reținute, în această dimineață, în dosarul Primăriei Durlești, însă fără a oferi numele acestora.

Potrivit mai multor surse, persoanele reținute ar fi Vasile Costiuc și Veaceslav Nedelea.

Amintim că, în data de 19 noiembrie, fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, bănuită că ar fi implicată în afaceri dubioase de înstrăinare a unor terenuri din proprietatea Primăriei Durlești, la fel a fost reținută.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X