Maia Sandu, vizită de lucru în satele Mingir și Voinescu din raionul Hîncești. Ce a discutat cu locuitorii

Autor: , in Actualitate / Social / 14 ianuarie, 2022, 10:34

Președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în satele Mingir și Voinescu din raionul Hâncești. Potrivit informațiilor oferite de instituția prezidențială, șefa statului a discutat cu localnicii și cu autoritățile locale despre investițiile necesare pentru cele două sate, despre situația micilor antreprenori și formele de susținere a acestora pentru crearea locurilor de muncă în sate, despre finanțarea școlilor și situația profesorilor din mediul rural.

În nota emisă de Președinție se anunță că Maia Sandu a răspuns la întrebările cetățenilor – despre reforma justiției, despre sistemul de pensii și pensia anticipată, aprobată de curând, despre necesitatea de a reforma programul de ajutor social.

„M-am bucurat că le pot aduce o veste bună – Guvernul a aprobat 46 de proiecte de dezvoltare regională, cu un cost total de 1,5 miliarde de lei, între care și proiectul de construcție a apeductului magistral Sărata-Răzești-Voinescu-Mingir”, a declarat Maia Sandu.

Reprezentanții instituției prezidențiale au subliniat că discuțiile din cadrul întâlnirilor s-au referit și la marile provocări de la început de an – criza energetică și creșterea prețurilor, resimțite de o mare parte a populației, și un nou val al pandemiei, de care ne putem proteja prin vaccinare și purtând mască.

„O să depășim aceste probleme împreună, muncind onest și cu încredere pentru binele comun”, a conchis Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X