(VIDEO) Se află și el la Londra. Constantin Botnari, alias „Borsetka”, a transmis un mesaj autorităților moldovene

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 ianuarie, 2022, 12:22

Fostul deputat PDM, Constantin Botnari, a ieșit la rampă printr-o înregistrare video publicată pe Youtube, în care se adresează organelor de drept din Republica Moldova privind „încălcarea dreptului și a libertăților fundamentale”.

Acesta susține că se află la Londra și că se arată mirat de faptul că a fost anunțat în căutare internațională.

Ex-secretarul general al Partidului Democrat afirmă că nu se ascunde și solicită formarea unei comisii rogatorii pentru a fi cercetat în Marea Britanie, acolo unde s-a stabilit cu traiul împreună cu familia.

„În 2019 am emigrat cu familia mea în Marea Britanie, fără a avea vreo restricție de deplasare. În prezent locuiesc și muncesc aici într-o firmă privată. Cu trei săptămâni în urmă am aflat din presa din Moldova că sunt dat în căutare prin Interpol. Tare m-a uimit acest caz. Niciodată nu am fost cercetat penal, nu am fost citat nicio pe o cauză penală”, afirmă Botnari.

Acesta a mai afirmat că avocații săi au pregătit o cerere pe care o vor adresa Procuraturii Generale, cu privire la crearea unei comisii rogatorii ca să fie cercetat în Marea Britanie.

„Sunt deschis să colaborez cu ancheta și nu mă ascund și consider că tot ce se petrece în privința mea este incorect și totul e pus la cale de foștii mei oponenți politici care sunt la guvernare. Nu înțeleg cum instanța nu s-a expus în privința mandatului meu de arest, dar deja șefii Interpol din Republica Moldova tirajează în presă informația că sunt dat în căutare și căutat internațional. Locuiesc la Londra, nu e nevoie să folosiți instituțiile internaționale pentru a mă căuta și a tiraja informații greșite pentru a face senzație în Republica Moldova”, a mai declarat Botnari.

Anterior, Constantin Botnari a fost anunțat în căutare internațională în cadrul unui dosar penal.

Fostul deputat era cunoscut ca „mâna dreaptă” a lui Vlad Plahotniuc și i se mai spune „borsetka”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X