La Chișinău va fi deschis un laborator municipal de testare PCR. Detalii de la autorități

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 17 ianuarie, 2022, 18:22

La Chișinău va fi deschis, în scurt timp, un laborator municipal de testare PCR. În acest sens, în prezent autoritățile sunt la etapa de definitivare a laboratorului.

Anunțul a fost făcut luni, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău de către șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca.

„Suntem la etapa de definitivare a unui laborator municipal pentru teste PCR. Pregătim toate necesitățile tehnice. Pregătim specificațiile tehnice pentru echipamente. Municipiul Chișinău nu are un laborator pentru efectuarea unor asemenea teste, de aceea am dispus și credem că vom fi capabili, în cel mai scurt timp, să activăm un laborator municipal de teste PCR”, a declarat Gîlcă, menționând că laboratorul va fi finanțat din bugetul municipal.

La rândul său, primarul Ion Ceban a solicitat să fie efectuate calculele pentru deschiderea laboratorului, precum și pentru testarea cetățenilor.

„Haideți să vedem de calculele care sunt necesare în această privință și să vedem cum putem avansa. Eu sunt sigur că putem obține așa ca și în cazul testelor rapide un preț de 30 de ori, 20 ori, 10 ori, fie și 2 ori mai mic pentru populația din țară și pentru cei din municipiul Chișinău”, a conchis edilul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X