Benzina și motorina se apropie de 23 și, respectiv, 20 de lei per litru. ANRE a anunțat noi scumpiri

Autor: , in Actualitate / Economic / 24 ianuarie, 2022, 21:08

Noi și noi scumpiri ale carburanților în Republica Moldova. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, stabilite pentru ziua de marți, 25 ianuarie.

Potrivit noilor tarife, benzina A95 va costa mâine cel mult 22 de lei și 68 de bani per litru, cu 12 bani mai mult decât azi. Totodată, un litru de motorină se scumpește cu 13 bani și va costa cel mult 19 lei și 68 bani.


Potrivit ANRE, prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către Agenția Naționala pentru Reglementare în Energetică în baza Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere și sunt calculate reieșind din următoarele:

PL – valoarea medie a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
CV – rata oficială medie de schimb a monedei naționale în raport cu dolarul SUA pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului;
MC – marja comercială specifică; AC și TVA cota accizelor și taxa pe valoare adăugată aplicate în conformitate cu Codul Fiscal al Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X